Woensdag in Op1: Corinne Jeekel is advocaat van 'Kinderen van Ruinerwold'

Woensdag in Op1: Corinne Jeekel is advocaat van 'Kinderen van Ruinerwold'
De gasten van woensdag 14 april

Kijktip :

Hoewel de rechtszaak tegen Gerrit Jan van D. stopgezet werd en de vader werd vrijgelaten, is de zaak nog niet af. Advocaat Corinne Jeekel vertelt hoe het nu verder gaat. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 14 april

  • In Op1 wordt direct na de laatste aflevering van ‘De Kinderen van Ruinerwold’ uitvoerig doorgepraat met advocaat Corinne Jeekel, zij staat de vier oudste kinderen bij. De strafzaak tegen vader Gerrit Jan van D. ging als een nachtkaars uit, maar dat betekent niet dat Jeekel van het toneel verdwenen is. Integendeel. Haar plannen licht ze vanavond bij Op1 toe.
  • Hoe is het om te leven op bijstandsniveau? Wethouder van Tilburg Esmah Lahlah probeerde het voor een maand en het viel haar behoorlijk tegen. En dat terwijl ze wist dat ze er na een maand weer vanaf zou zijn. Voor veel mensen in de bijstand, waaronder Hanny Heuvelink, is dat anders. Ze leven van het absolute minimum en hebben weinig uitzicht op verbetering. Vanavond bij Op1 vertellen Esmah en Hanny hoe er iets aan deze situatie kan veranderen.
  • Sofia was vier jaar en haar zusje Najoua was nog een baby toen hun moeder Marokko ontvluchtte. Ze wonen al achttien jaar in Nederland, maar hebben hier als ongedocumenteerden veel moeten doorstaan. Zo woonden ze bijna tien jaar in een beschimmelde kelderbox en verhuisden ze maar liefst 25 keer. Nu ze zichzelf volkomen Amsterdams voelen, dreigen ze te worden uitgezet naar Marokko. Een land dat voor hen volstrekt vreemd is. Vanavond doen de zusjes hun verhaal bij Op1.
  • Verschillende cafés in Utrecht zijn de komende dagen geopend voor een select publiek. Drieduizend mensen wisten een reservering te boeken. Ook zit er op dit moment een groep Nederlanders op Rhodos voor een testvakantie. De komende weken worden er meer experimenten uitgevoerd in Nederland. Zo stromen de tribunes voor een deel vol bij voetbalwedstrijden en mogen musea en poptempels weer mensen ontvangen. Tegelijkertijd zijn er problemen met de vaccins. We bespreken de ontwikkelingen vanavond in Op1 met viroloog Ab Osterhaus.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 14 april gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Corinne Jeekel is advocaat van 'Kinderen van Ruinerwold' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier