OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in mei 2021

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in mei 2021
Met onder meer Ferry en De Oost

Nieuws :

Met de meimaand staat het goede weer voor de deur, maar eigenlijk is er geen tijd om van de zon te genieten: er is namelijk héél veel te kijken de komende dagen. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Selena: The Series, S2 (4 mei)

Netflix

Selena Quintanilla wordt van jongs af aan door haar familie aangemoedigd te gaan zingen. En met succes, want ze breekt vrij snel door. Haar carrière gaat als een trein en ze wordt razend populair. Maar hoe goed het ook gaat in de spotlight, achter de schermen blijkt het leven niet altijd makkelijk. Bekijk hier waar je Selena, The Series kunt streamen.

F^ck de Liefde (4 mei)

Netflix

Het decor is het zonnige eiland Curaçao. Lisa (Bo Maerten) zit midden in een heftige scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even doorheen. Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw naar Curaçao. Lees hier waar je F^ck de Liefde kunt kijken.

The Sons of Sam: A Descent into Darkness, S1 (5 mei)

Netflix

Documentaire over de beruchte reeks moorden die eind jaren zeventig New York op zijn grondvesten deed schudden, maar onderzoekt ook het argument dat David Berkowitz niet een eenzame moordenaar was. Daartoe verdiept de serie zich in het werk van journalist Maury Terry, die ervan overtuigd raakte dat Berkowitz niet alleen had gehandeld en tientallen jaren bezig was om dat te bewijzen. Bekijk hier waar je vanaf 5 mei The Sons of Sam: A Descent into Darkness kunt streamen.

Star Wars: The Bad Batch (5 mei)

Disney Plus

Star Wars: The Bad Batch speelt zich af net na de gebeurtenissen uit de film Star Wars: Revenge of the Sith en volgt de avonturen van een groepje experimentele kloonsoldaten die elk over een uniek talent beschikken en een nieuw levensdoel proberen te vinden na Order 66. Bekijk hier waar je vanaf 5 mei Star Wars: The Bad Batch kunt streamen.

Jupiter's Legacy, S1 (7 mei)

Netflix

Nadat ze de mensheid bijna een eeuw lang veilig hebben gehouden, kijkt de eerste generatie superhelden van de wereld naar hun kinderen, die hun nalatenschap mogen voortzetten. Maar de heftige spanningen nemen toe, terwijl de jonge superhelden - hongerig om hun waarde te bewijzen - ermee worstelen om te voldoen aan de torenhoge verwachtingen als gevolg van de legendarische publieke reputaties van hun ouders - en hun hoge persoonlijke standaarden. Bekijk hier waar je vanaf 7 mei Jupiter's Legacy kunt streamen.

Monster (7 mei)

Netflix

Het verhaal van Steve Harmon, een zeventienjarige modelleerling wiens wereld instort wanneer hij wordt beschuldigd van moord. De film volgt de dramatische ontwikkelingen in zijn leven: de slimme, sympathieke filmstudent uit Harlem die op een eliteschool zit, raakt verwikkeld in een complexe juridische strijd die ertoe zou kunnen leiden dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis moet doorbrengen. Lees hier waar je vanaf 7 mei Monster kunt kijken.

The New Mutants (7 mei)

Disney Plus

In een geïsoleerd ziekenhuis wordt een groep jonge mutanten vastgehouden voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven. Lees hier waar je vanaf 7 mei The New Mutants kunt kijken.

Top Dog, S1 (7 mei)

NPO Plus

Advocaat Emily (Josefin Asplund) knokt om hogerop te komen, maar dat kost de nodige moeite. Teddy (Alexej Manvelov) is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman. Bekijk hier waar je vanaf 7 mei Top Dog kunt streamen.

Mythic Quest, S2 (7 mei)

Apple TV+

Maak kennis met het team achter de grootste multiplayergame aller tijden. Hoewel ze fantasiewerelden ontwikkelen, helden ontwerpen en legendes bedenken, worden de zwaarste veldslagen niet in het spel gevoerd, maar op kantoor. Bekijk hier waar je vanaf 7 mei Mythic Quest kunt streamen.

Thuisfront, S1 (9 mei)

NPO Plus

Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen. Bekijk hier waar je vanaf 9 mei Thuisfront kunt streamen.

Supergirl, S6 (10 mei)

Netflix

Kara Zor-El groeit op en verbergt haar krachten, maar nu zal ze haar krachten moeten leren kennen om de komende rampen te kunnen afwenden. Zal zij de belofte waar kunnen maken en de nieuwe held worden? Bekijk hier waar je Supergirl kunt streamen.

El Baile de los 41 (12 mei)

Netflix

Het is het begin van de 20e eeuw, en de Mexicaanse politie valt op illegitieme wijze een privéwoning binnen. In dat huis is op dat moment een feest bezig, waarbij alleen mannen aanwezig zijn. Ongeveer de helft van de mannen lijkt vrouwelijke kleding te dragen. Dat roept bij de pers veel vragen op, zeker omdat er veel hoge heren tussen zitten. Lees hier waar je vanaf 12 mei El baile de los 41 kunt kijken.

Oxygen (12 mei)

Netflix

Een jonge vrouw ontwaakt in een cryogene kamer. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze in deze doos, die nauwelijks groter is dan een doodskist, terecht is gekomen. Terwijl de zuurstof langzaam opraakt, moet ze diep in haar geheugen graven naar een manier om aan deze nachtmerrie te ontsnappen. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei Oxygen kunt streamen.

The Upshaws (12 mei)

Netflix

Bennie werkt in een garage en zijn vrouw Regina in het ziekenhuis. Samen hebben ze drie kinderen, twee jonge dochters en een volwassen zoon die niks met zijn vader te maken wil hebben. Oh, en Bennie heeft ook nog een 13-jarige zoon uit een andere relatie. Het leven van het arbeidersgezin in Indianapolis is verre van makkelijk, maar samen proberen ze er het beste van te maken. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei The Upshaws kunt streamen.

De Oost (13 mei)

Prime Video

In het verhaal volgen we Johan: een jonge Nederlandse soldaat die in 1946 samen met honderdduizend anderen naar Indonesië wordt gestuurd om te vechten in de naam van het Koninkrijk der Nederlanden. Het waren verwarrende tijden: na de Japanse capitulatie op 15 augustus 1945 riep Soekarno de onafhankelijkheid uit, terwijl hij de soevereiniteit pas in 1949 daadwerkelijk kreeg van Nederland. Lees hier waar je vanaf 13 mei De Oost kunt kijken.

The Woman in the Window (14 mei)

Netflix

Anna Fox is een vrouw met agorafobie, waarmee ze verschillende angststoornissen heeft. Anna woont alleen, en brengt een deel van haar dagen door met het kijken naar haar buren. Maar dan aanschouwt ze plots een verontrustende daad van geweld. Lees hier waar je vanaf 14 mei The Woman in the Window kunt kijken.

Ferry (14 mei)

Netflix

Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Lees hier waar je vanaf 14 mei Ferry kunt kijken.

High School Musical: The Musical: The Series, S2 (14 mei)

Disney Plus

De serie begint bijna 15 jaar nadat de originele film werd uitgezonden op de locatie waar het allemaal begon: East High. Een groep studenten telt af naar de openingsavond van de allereerste productie van hun school. Bekijk hier waar je High School Musical: The Musical: The Series kunt streamen.

New Girl, S1-7 (14 mei)

Netflix

Deze serie draait om Jessica ‘Jess’ Day, een spontante jongedame die op een middelbare school in Los Angeles doceert. Als haar relatie met haar vreemdgaande vriendje ten einde is gekomen, zoekt ze een nieuwe plek om te wonen en komt ze terecht bij een groep van drie mannen die op zoek zijn naar een kamergenoot. Bekijk hier waar je vanaf 14 mei New Girl kunt streamen.

The Underground Railroad, S1 (14 mei)

Prime Video

Een jonge vrouw genaamd Cora doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens haar poging om zich te bevrijden van de slavernij in het diepe zuiden. Bekijk hier waar je vanaf 14 mei The Underground Railroad kunt streamen.

The Investigation, S1 (14 mei)

NPO Plus

Als het hoofd van Moordzaken van de politie van Kopenhagen, Jens Møller, wil beginnen met de ochtendbriefing, confronteert een rechercheur hem met een vreemde zaak. Een zelfgemaakte onderzeeër met aan boord een Zweedse journaliste en de uitvinder van de onderzeeër wordt vermist. Bekijk hier waar je vanaf 14 mei The Investigation kunt streamen.

Love Actually (16 mei)

Netflix

Tien liefdesverhalen in één rond kerstmis: Een minister-president (Hugh Grant) die enorm verliefd wordt op een medewerkster. Een schrijver (Colin Firth) die zijn wederom gebroken hart verzorgt in Frankrijk. Een gelukkig getrouwde vrouw (Emma Thompson) die haar man (Alan Rickman) langzaam ziet vervreemden en nog zes verhalen. Bekijk hier waar je Love Actually kunt kijken.

Pitch Perfect (16 mei)

Netflix

Twee concurrerende a-capellazanggroepen, The Barden Bellas - bestaande uit allemaal meisjes - en The Barden Treblemakers - allemaal jongens, - willen het International Championship of Collegiate A Capella winnen, dat elk jaar gehouden wordt in Carnegie Hall. The Barden Bellas krijgen echter te maken met tal van persoonlijke problemen: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, velen van hen zijn afgestudeerd, en hun leider Aubrey probeert wanhopig de groep bijeen te houden. Lees hier waar je vanaf 16 mei Pitch Perfect kunt kijken.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (16 mei)

Netflix


Joel staat perplex wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Clementine haar herinneringen aan hun roerige relatie heeft laten wissen. Uit wanhoop neemt hij contact op met de uitvinder van deze ingreep, Dr. Howard Mierzwaik, om ook zijn herinneringen aan Clementine uit te wissen. Lees hier waar je Eternal Sunshine of the Spotless Mind kunt kijken.

Special, S2 (20 mei)

Netflix

Een homo met een milde hersenverlamming besluit als slachtoffer van een ongeluk om zich een andere identiteit aan te meten en eindelijk zelf zijn leven te bepalen. Bekijk hier waar je Special kunt streamen.

Army of the Dead (21 mei)

Netflix

De stad Las Vegas wordt na de uitbraak volledig afgesloten van de rest van de wereld. Scott Ward, een voormalige zombieheld uit Las Vegas, wordt benaderd door casinobaas Bly Tanaka, die met een extreem voorstel komt: 200 miljoen dollar halen uit een ondergrondse kluis in een van de Casino’s op de strip. Ondertussen bereidt de regering een totale vernietiging van de door zombies geteisterde stad voor. Lees hier waar je vanaf 21 mei Army of the Dead kunt kijken.

Jurassic World: Camp Cretaceous, S3 (21 mei)

Netflix

In deze serie gaan zes tieners op avonturenkamp bij Kamp Krijtastisch. De tieners moeten zien te overleven tussen de dinosaurussen. De serie is gebaseerd op de Jurassic World-filmreeks. Bekijk hier waar je Jurassic World: Kamp Krijtastisch kunt streamen.

M.O.D.O.K. (21 mei)

Disney Plus

Na jarenlang geen controle over de wereld te hebben gekregen en te hebben gestreden met superhelden, werd M.O.D.O.K verwijderd uit zijn bedrijf A.I.M. nadat het failliet is gegaan en is verkocht aan de rivaliserende GRMBL. Dan begint hij af te rekenen met zijn besmettelijke familie terwijl hij wordt geconfronteerd met een midlife-crisis. Bekijk hier waar je vanaf 21 mei M.O.D.O.K. kunt streamen.

War of the Worlds, S1-2 (21 mei)

Disney Plus

Slechts enkele uren na het eerste signaal van buitenaards leven wordt, op een kleine groep overlevenden na, de complete wereldbevolking uitgeroeid. Terwijl aliens jacht maken op de laatste overlevenden, komen we er niet alleen achter wie de vijand is, maar ook waarom zij vastbesloten zijn om de mensheid uit te roeien. Bekijk hier waar je vanaf 21 mei War of the Worlds kunt streamen.

P!NK: All I Know So Far (21 mei)

Prime Video

Volg P!NK wanneer ze begint aan haar recordbrekende 2019 "Beautiful Trauma" wereldtournee waar ze het publiek verwelkomt om zich bij haar gekozen familie aan te sluiten, terwijl ze probeert een balans te vinden tussen het zijn van een moeder, een vrouw, een baas en een performer. Lees hier waar je vanaf 21 mei P!NK: All I Know So Far kunt kijken.

Huss, S1 (21 mei)

NPO Plus

Katarina treedt in de voetsporen van haar moeder en wordt rechercheur bij de politie van Göteburg. Als nieuwkomer in het korps moet ze niet alleen zien om te gaan met het harde leven in de stad, maar ook met haar achterdochtige collega's. Het team lijkt haar niet echt te willen accepteren. Bekijk hier waar je vanaf 21 mei Huss kunt streamen.

Eden, S1 (27 mei)

Netflix

De robots uit de mechanische stad Eden 3 kijken vreemd op als ze plotseling in een veld een mensenmeisje vinden. Veel robots geloven dat mensen kwaadaardig zijn, en ze moeten haar dan ook verborgen houden voor de rest. En waar komt ze eigenlijk vandaan? Bekijk hier waar je vanaf 27 mei Eden kunt streamen.

The Kominsky Method (28 mei)

Netflix

Sandy Kominsky is een gewezen acteur die ooit succesvol was en nu acteerles geeft in Los Angeles. Net als zijn goede vriend en agent, Norman Newlander, worstelt hij met de familiale, sociale en lichamelijke problemen die met hun hoge leeftijd gepaard gaan. Tijdens zijn acteerlessen wordt de generatiekloof tussen hem en zijn jonge leerlingen meermaals duidelijk. Bekijk hier waar je The Kominsky Method kunt streamen.

Cruella [VIP-toegang] (28 mei)

Disney Plus

De film speelt zich af in het Londen van de jaren 70 tijdens de punkrockrevolutie en vertelt het verhaal over een jonge oplichtster genaamd Estella, een slim en creatief meisje dat vastbesloten is om naam te maken met haar ontwerpen. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven die haar ondeugendheid op prijs stellen, en samen bouwen ze een leven op in de Londense straten. Lees hier waar je vanaf 28 mei Cruella kunt kijken.

Rebel, S1 (28 mei)

Disney Plus

Geïnspireerd door het leven van Erin Brockovich, is Annie "Rebel" Bello een advocaat zonder diploma in de rechten. Ze is een grappige, chaotische, briljante en onverschrokken vrouw die tot het uiterste gaat voor haar doelen en de mensen van wie ze houdt. Als Rebel zich inzet voor iets waarin ze echt gelooft, zal ze in staat zijn bijna elke prijs te winnen. Bekijk hier waar je vanaf 28 mei Rebel kunt streamen.

Panic, S1 (28 mei)

Prime Video

De serie speelt zich af in een klein Texaans stadje, waar elke zomer de afstuderende jongeren concurreren in een reeks van uitdagingen, genaamd "Winner Takes It All", waarvan ze geloven dat het hun enige kans is om te ontsnappen aan hun omstandigheden en hun leven beter te maken. Bekijk hier waar je vanaf 28 mei Panic kunt streamen.

Lucifer, S5B (31 mei)

Netflix

De serie volgt de gevallen engel Lucifer Morningstar (Tom Ellis), die besluit om op aarde detective Chloe Decker (Lauren German) te helpen met het oplossen van misdaden. Dennis Haysbert heeft in het vijfde seizoen een gastrol als God. Bekijk hier waar je Lucifer kunt streamen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in mei 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV