Theaterspecial Doula's van de stad met Adelheid Roosen vrijdag op NPO 3

Theaterspecial Doula's van de stad met Adelheid Roosen vrijdag op NPO 3
Intieme gesprekken met doula's

Kijktip :

Vrijdagavond is het speciale interviewprogramma Doula's van de stad met Adelheid Roosen te zien op NPO 3. In eerste instantie zou dit een theatervoorstelling worden, maar door de coronacrisis was Roosen genoodzaakt een andere invulling te verzinnen.

Doula's van de stad gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Dagelijks klaarstaan
Een doula is een getrainde metgezel, die geen officiële functie in de gezondheidszorg heeft. Meestal zijn het vrouwen die in de haarvaten van hun wijken doordringen en dagelijks klaarstaan voor een ander, bijvoorbeeld bij een bevalling. Maar wat drijft hen, en hoe komt het dat zij zo belangeloos kunnen geven? Dat onderzoekt Adelheid Roosen in Doula's van de stad.

Zoom
Roosen trommelde in eerste instantie tachtig vrouwen op voor een theatervoorstelling, maar dat feest ging niet door. In plaats daarvan besloot ze het repetitieproces via intieme Zoomsessies door te zetten met zeven vrouwen. Ondanks hun totaal verschillende achtergronden ontdekken de vrouwen dat er meer is wat hen bindt dan zij verwacht hadden.

De theaterspecial Doula's van de stad is op vrijdag 16 april om 23.05 uur te zien op NPO 3. Daarna kun je de special Doula's van de stad terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Theaterspecial Doula's van de stad met Adelheid Roosen vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier