Legendarische comedy Groundhog Day maandag te zien op Veronica

Legendarische comedy Groundhog Day maandag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel het nog wat aan de frisse kant is, schijnt de zon volop en lijkt de lente in aantocht te zijn in Nederland. De kans om de "wintercomedy" Groundhog Day nog eens te bekijken, mag je echter niet laten schieten. Deze geniale film is maandag te zien op België Eén en je kunt Groundhog Day streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De egocentrische weerman Phil Connors beleeft keer op keer dezelfde dag wanneer hij voor het zoveelste jaar naar Puxatawney is gestuurd om het jaarlijkse Groundhog Day Festival te verslaan. Hij probeert het beste te maken van deze tot wanhoop stemmende, absurde situatie. Aanvankelijk geniet hij van de ongekende mogelijkheden die het heeft als geen van je daden blijvende consequenties heeft. Maar zelfs Phil Connors raakt verzadigd en beleeft een ommekeer in zijn leven.

Bron: Columbia Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
De film Groundhog Day is volledig terug te voeren op één geniaal idee van Danny Rubin: telkens weer dezelfde vermoeiende, saaie dag beleven. Samen met regisseur Harold Ramis werkte hij dit idee uit tot een briljant scenario, waarin de talloze mogelijkheden die dit gegeven biedt volledig worden uitgemolken. Het leverde een comedyklassieker van formaat op, die in eerste instantie niet bijzonder succesvol was; inmiddels is het echter één van de meest geliefde comedy's van de jaren negentig. De makers konden bovendien beschikken over de geweldige Bill Murray, die als geen ander een verveelde, ongeïnteresseerde journalist kan spelen.

Cast
Naast Bill Murray (The Grand Budapest Hotel) en Andie MacDowell (Only the Brave) zijn ook Chris Elliott (There's Something About Mary) en Stephen Tobolowsky (The Insider) te zien in Groundhog Day. Deze film is geregisseerd door Harold Ramis (Analyze This).

Groundhog Day (1993) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 16 augustus om 22.20 uur te zien op Veronica. Genre: Komedie. Speelduur: 101 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Legendarische comedy Groundhog Day maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV