Donderdag in De Vooravond: Kinderen van Ruinerwold over impact van documentairereeks

Donderdag in De Vooravond: Kinderen van Ruinerwold over impact van documentairereeks
Dit zijn de gasten van donderdag 15 april

Kijktip :

Elke werkdag schuiven interessante gasten aan in De Vooravond. In deze talkshow praten presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer over de meest actuele onderwerpen. Bekijk hieronder wie vanavond te gast zijn.

De gasten in De Vooravond - donderdag 15 april

  • Twee van de Kinderen van Ruinerwold schuiven aan. Israel, die in oktober 2019 van de boerderij wegliep, en Edino, die in 2010 het gezin verliet, vertellen wat de documentairereeks voor impact op hen heeft gehad.

Agressie van Ruinerwold
In de serie laat Edino weten dat hij in vrouwenkleding naast zijn vader moest lopen. Dit was een moment waarop hij de geest van zijn moeder belichaamde, vertelt hij. We hebben ook in de serie kunnen zien hoe de vader van Ruinerwold de kinderen bang maakte met zijn agressie. Vanaf 20:00 uur is er een extra online uitzending van de documentaireserie te zien op NPO Start.

  • Staalfabrikant Tata Steel ligt onder vuur. Het bedrijf is een van de grootste vervuilers van Nederland en uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van het RIVM blijkt dat omwonenden van Tata Steel vaker ziek worden. Strafpleiter Bénédicte Ficq sleept de grote staalfabrikant samen met honderden burgers voor de rechter. Samen met Luc Verkouteren, die als huisarts de gezondheidssituatie van bewoners van dichtbij meemaakt, schuift ze vanavond aan.

  • De Syrische triatleet Mohamad Maso vluchtte vijf jaar geleden voor de oorlog naar Europa. Maar betere tijden lonken, hij hoopt zich deze maand te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio!

  • Op ons podium Rowwen Hèze, met nieuwe muziek!

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in De Vooravond: Kinderen van Ruinerwold over impact van documentairereeks of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier