Donderdag in Op1: Joost Vullings over het coronadebat in de Tweede Kamer

Donderdag in Op1: Joost Vullings over het coronadebat in de Tweede Kamer
Dit zijn de gasten van donderdag 15 april

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 25 april 2021

  • Dat je als tienermoeder iets moois van het leven kan maken weet ondernemer Tara Boxman als geen ander. Ze is vastbesloten om de vooroordelen over tienermoeders de wereld uit te helpen en organiseerde daarom dit jaar voor het eerst een verkiezing voor Tienermoeder van het Jaar. Vanavond schuift ze, samen met de winnares van de verkiezing Anne Minnee en jurylid Annemarie van Gaal aan bij Op1.

  • Normaal hebben ze tegenstrijdige belangen, maar nu trekken ze samen ten strijde: vakbondsbazen Ingrid Thijssen (VNO-NCR) en Tuur Elzinga (FNV) willen snel een nationaal herstelplan voor de economie en als het aan hen ligt, moeten de steunpakketten tot eind van het jaar worden verlengd. Vanavond zijn ze samen te gast bij Op1 en leggen ze uit waarom ondernemers en werknemers echt niet langer kunnen wachten.

  • De Tweede Kamer debatteert vandaag wederom met het kabinet over de coronamaatregelen. De fracties willen vooral uitleg over het vaccinatietempo en het nieuwe stappenplan dat tijdens de laatste persconferentie werd afgekondigd. En wat moet er gebeuren met de overschotten/spillage van de vaccins: eerst naar de kwetsbaren of eerst naar het zorgpersoneel? Vanavond praat politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings ons bij Op1 weer bij.

  • Alle NAVO-troepen in Afghanistan moeten voor 11 september het land verlaten. Precies twintig jaar na de aanslagen op de Twin Towers beëindigen de VS, de NAVO en dus ook Nederland de militaire missie in Afghanistan. Vanavond bij Op1 bespreken demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld en directeur politieke zaken bij strategisch kennisinstituut HCSS Han ten Broeke wat Nederland tijdens twintig jaar oorlog in Afghanistan heeft kunnen bereiken.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Joost Vullings over het coronadebat in de Tweede Kamer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier