Vanavond op tv: start Vera seizoen 1, spanning loopt op in Red Light

Vanavond op tv: start Vera seizoen 1, spanning loopt op in Red Light
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 april

Kijktip :

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van de Britse detectiveserie Vera te zien op RTL 8. Verder onder meer de voorlaatste aflevering van Red Light, waarin de spanning flink oploopt. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Vera seizoen 1

RTL 8
20:25 uur

Vanaf vanavond is het allereerste seizoen van de Britse detectiveserie Vera weer te zien op tv. Vera Stanhope onderzoekt in deze serie in de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland misdaden die alleen zij kan oplossen. In de eerste aflevering onderzoekt Vera de moord op twee mensen. Hun lichamen zijn op dezelfde manier aangetroffen, maar het is niet meteen duidelijk wat de band is tussen de twee slachtoffers.


Thriller: Shutter Island

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de fantastische thriller Shutter Island te zien. U.S. Marshal Teddy Daniels moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en vermoed wordt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt.


Red Light: op de vlucht

NPO 1
21:30 uur

De spanning loopt op in de voorlaatste aflevering van Red Light, waarin drie vrouwen zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Sylvia en Esther vluchten samen naar het jachthuis van de familie van Esther. Terwijl Evi de vrouwen volgt, krijgt ze heel slecht nieuws. Ook Esther krijgt schokkend nieuws dat haar vertrouwensband met Sylvia beschadigt. De twee komen recht tegenover elkaar te staan. Ondertussen zit Ingmar hen op de hielen.


Nieuw: Roofkunst

NPO 2
22:20 uur

In het nieuwe programma Roofkunst onderzoekt Erik Dijkstra de omstreden herkomst van museale topstukken en vraagt zich af of ze wel op de juiste plek tentoongesteld worden. De eerste aflevering gaat over het kanon van Kandy, dat tijdens een oorlog in Sri Lanka door Nederland is buitgemaakt en te zien is in het Rijksmuseum. Hoewel het kanon onder dubieuze omstandigheden werd meegenomen, wordt het al snel tot een origineel Nederlands erfstuk verklaard.


Interviewprogramma: Doula's van de stad

NPO 3
23:05 uur

Het interviewprogramma Doula's van de stad volgt Adelheid Roosens bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaarstaan voor een ander. Wat drijft hen? Hoe komt het dat zij zo belangeloos kunnen geven? De in 2020 geplande theatervoorstelling met tachtig vrouwen kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Adelheid bracht zeven van deze vrouwen alsnog samen om het gestarte repetitieproces via intieme Zoomsessies voort te zetten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Vera seizoen 1, spanning loopt op in Red Light of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier