Zondag 18 april in Medialogica: journalistiek in crisistijd

Zondag 18 april in Medialogica: journalistiek in crisistijd
Betrouwbare informatie is belangrijker dan ooit

Kijktip :

De coronacrisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt hoe belangrijk betrouwbare informatie is. Het tv-programma Medialogica, dat de rol van de media bij belangrijke nieuwsgebeurtenissen onderzoekt, duikt zondag 18 april in de journalistiek in crisistijd.

Medialogica gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Polarisatie
Tijdens de coronacrisis lijkt de polarisatie in het publieke debat enorm te zijn toegenomen, waardoor de journalistiek meer en meer onder druk staat. Hoe wordt er in Nederland en België omgegaan met extreme meningen, feitenvrije stellingen, leugens en de gevolgen daarvan? Zo blijken populistische politici en mensen die complottheorieën verspreiden in Franstalig België geen plekje aan de talkshowtafel te krijgen.

Pim Fortuyn
Zelfs een live interview met deze menzen is in Wallonië geen optie. Maar hoe zit dat in Nederland? Het medialandschap, voor een deel gevormd door de moord op Pim Fortuyn in 2002, vindt het belangrijk om verschillende geluiden te laten horen. Koste wat kost wil het ervoor zorgen dat de stem van het volk gehoord wordt. Maar wie is 'het volk'? En in hoeverre krijgen extreme geluiden steeds meer een podium?

Medialogica is elke zondag rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag 18 april in Medialogica: journalistiek in crisistijd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier