Maandag 19 april in De 100: Wilbert staat nier af aan schoonmoeder

Maandag 19 april in De 100: Wilbert staat nier af aan schoonmoeder
Bert van Leeuwen hoort bijzondere verhalen van donoren en patiënten

Kijktip :

In het aangrijpende en heftige programma De 100: wachten op een donor volgt presentator Bert van Leeuwen patiënten die wachten op een donororgaan, wat voor hen soms het verschil maakt tussen leven en dood. In de aflevering van maandag 19 april ontmoet hij onder anderen Wilbert.

De 100 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Schoonmoeder
Deze jonge, sportieve man wil geen donor ontvangen, maar er juist een geven. Zijn schoonmoeder is een nier nodig en Wilbert is bereid deze af te staan. Verder zien we hoe Peter wacht op een donorhart. Totdat hij getransplanteerd wordt, moet een steunhart hem in leven houden. En Anton staat op de wachtlijst voor een wel heel bijzondere transplantatie.

Lever
Anton wacht namelijk op een zeer specifieke donatie: hij heeft nieuwe eilandjes van Langerhans nodig, een deel van de alvleesklier. Ondertussen komt een transplantatie voor de tweejarige Ben steeds dichterbij. Zijn nichtje Meike wil een stukje van haar lever doneren. Maar dan, een paar dagen voor de geplande transplantatie, gooien complicaties roet in het eten.

De 100 is elke maandag om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van De 100 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag 19 april in De 100: Wilbert staat nier af aan schoonmoeder of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier