Vanavond op tv: 3FM Awards, Frank Boeijen in Sterren op het Doek, We Want More & meer

Vanavond op tv: 3FM Awards, Frank Boeijen in Sterren op het Doek, We Want More & meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 april

Kijktip :

Vanavond wordt er van alles en nog wat uitgezonden op televisie, er is vast voor ieder wat wils. Ga je voor een muzikale awardshow, een sciencefictionfilm, voor een BN’er die geportretteerd wordt of een spannende zangwedstrijd? En er is nog meer om uit te kiezen… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Randland

NPO 2
19:15 uur

In het nieuwe programma Randland zijn de verhalen te zien van mensen die letterlijk of figuurlijk aan de rand van de samenleving staan, waarbij vooral gekeken wordt naar gebieden buiten de Randstad. Elke zaterdag om 19:15 uur op NPO 2. EO-verslaggevers Hans van der Steeg, Margje Fikse, Johan Eikelboom en Jos de Jager geven de verhalen en mensen een stem én gezicht. Randland zoekt het perspectief van mensen die het gevoel te hebben niet meer mee te tellen of ervaren dat zij met hun opvattingen of levenswijze naar de randen van het publieke debat geduwd worden. Zoals Urkers die zich, na de laatste coronarellen, weggezet voelen als een schijnheilig volkje, rechts-conservatieve meiden die op sociale media worden beschimpt en bedreigd en een nieuwe generatie Groningers die opgroeit in een wereld van gebroken vertrouwen.


Sciencefictionfilm: Independence Day

Veronica
20:00 uur

In de sciencefictionfilm Independence Day komen gigantische buitenaardse schepen naar de aarde en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag zullen aanvallen.


We Want More: halve finale

SBS 6
20:15 uur

In de tweede halve finale van de zangshow We Want More halen de deelnemers weer alles uit de kast om een plek in de finale te bemachtigen. Onder leiding van Wendy van Dijk en Britt Dekker worden de halvefinalisten variërend van opera tot soul, jong tot oud, bandjes en solisten gejureerd door Ali B, Davina Michelle, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en André Hazes. Zij bepalen samen met een honderd-koppige thuisjury wie plaats mag nemen in één van de hotseats. De cijfers kunnen nog tot de laatste noot gewijzigd worden, dus het is spannend tot het einde. Wie plaatst zich voor de finale van 'We Want More' en is weer een stap dichter bij een ton? Volgende week zaterdag is de finale.


Sterren op het Doek: Frank Boeijen

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van Sterren op het Doek vertelt zanger Frank Boeijen over zijn jeugd en onzekerheden, terwijl hij geportretteerd wordt door drie kunstschilders. Presentator Özcan Akyol ontvangt Nederlands troubadour Frank Boeijen in Hotel de Goudfazant in Amsterdam. Daar vertelt Boeijen over zijn liefdevolle jeugd in een groot gezin waarin hij als jongste van tien kinderen opgroeit en welke tol dit grote gezin van zijn moeder eiste. Ook spreekt hij openhartig over zijn onzekerheden, hoe groot hij als artiest ook is. Aan de drie getalenteerde kunstenaars de taak om Frank op het doek vast te leggen. Aan het eind van de aflevering krijgt Frank Boeijen de drie doeken te zien. Hij mag er één uitkiezen en mee naar huis nemen. De andere twee worden geveild voor het goede doel.


De Verraders: honger lijden

RTL 4
21:36 uur

De spanning in het avontuurlijke spelprogramma De Verraders loopt steeds verder op. Er zijn nog drie Verraders en zes Getrouwen die elkaar proberen uit te schakelen. Nog nooit is het offer om in het spel te blijven zo groot geweest als nu. Wie wil winnen moet honger lijden. Twee van de kandidaten brengen de dag door met gekonkel en achterklap, terwijl de rest zich onderdompelt in de lokale keuken. Gezelligheid troef, totdat er diezelfde dag weer iemand wordt verbannen en een Getrouwe wordt vermoord. In De Verraders spelen BN'ers opdrachten om de zilverschat te vullen die ze aan het eind kunnen winnen. Drie Verraders vermoorden elke nacht een Getrouwe. Ondertussen proberen de Getrouwen de Verraders te ontmaskeren en uit het spel te krijgen via de dagelijkse Raad. Daar zijn echter al veel Getrouwen verbannen en is nog maar één Verrader weggestuurd.


Hoge Bomen: Robert ten Brink

SBS 6
21:50 uur

Deze week is presentator Robert ten Brink te gast aan de piano van Jeroen van der Boom in Hoge Bomen. Met Robert ten Brink praat Jeroen van der Boom onder andere over zijn kroeg, zijn kinderen en zijn kleinkinderen, maar ook over Lotto Weekend Miljonairs dat Jeroen ging presenteren toen het naar SBS6 verhuisde. Hij wil weten waarom Robert zo boos was dat hij het ging doen. In een persoonlijk gesprek schetst Van der Boom de levenslijn van zijn bekende hoofdgast. Samen herbeleven ze bijzondere momenten, met behulp van video's, foto's en de muziek die bij die momenten past. Met anekdotes van jeugdvrienden, bekende collega's komen met een verrassing, herinneringen worden opgehaald, kortom: elke aflevering is gevuld met een lach en een traan.


Muziek: 3FM Awards 2021

NPO 3
22:00 uur

Compilatie van de uitreiking van de 3FM Awards van afgelopen donderdag 15 april. De uitzending vol muziek en prijzen is een Fieldlab-evenement, waardoor er duizend man publiek bij kan zijn. Dit jaar staat de awardshow in het teken van 'licht aan het einde van de tunnel': het vooruitzicht dat er betere tijden aankomen met mogelijk zelfs festivals deze zomer. 3FM-dj's Frank van der Lende, Eva Koreman en Sander Hoogendoorn maken de winnaars bekend in TivoliVredenburg in Utrecht. Daar zijn ook liveoptredens van Son Mieux en The Vices. Onder andere Chef’Special met het Metropole Orkest, DI-RECT en Krezip zijn te zien met opgenomen optredens.

Genomineerd voor de 3FM Awards:

Beste Artiest:

 • Danny Vera
 • Duncan Laurence
 • Eefje de Visser
 • Snelle
 • Typhoon

Beste Samenwerking:

 • Akwasi & Typhoon & Fresku - Je bent nodig
 • Armin van Buuren & Duncan Laurence - Feel something
 • S10 feat GIAN - Wat ze willen
 • Snelle & Maan - Blijven slapen
 • Snelle & Ronnie Flex - In de schuur

Beste Album:

 • Chef'Special - Unfold
 • Eefje de Visser - Bitterzoet
 • Nana Adjoa - Big Dreaming Ant
 • S10 - Vlinder
 • Typhoon - Lichthuis

3FM Talent:

 • Froukje
 • Goldband
 • Joya Mooi
 • Nick Klyne
 • The Vices

Beste Groep:

 • Chef’Special
 • DI-RECT
 • Krezip
 • Son Mieux
 • WIES
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV