Recensie: Locked Down met Hollywoodsterren is ongepast en zonde van je tijd

Recensie: Locked Down met Hollywoodsterren is ongepast en zonde van je tijd
Met Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor

Film :

Sinds 15 april is de film Locked Down te streamen op diverse streamingdiensten. Het is het begin van de coronacrisis en Londen is een brandhaard. Op dat moment wordt deze 'romantische' romcom-heist in achttien draaidagen opgenomen met de wereldberoemde acteurs Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen. Lees hier de filmrecensie van Locked Down.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het koppel Linda en Paxton staan op het punt uit elkaar te gaan wanneer een lockdown wordt afgekondigd. Noodgedwongen slijten ze hun dagen samen. Plots krijgen ze de idee om het wereldberoemde warenhuis Harrods te overvallen.

Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor in de film 'Locked Down'

Beoordeling van Gids.tv: ★
Op het gebied van herkenbaarheid scoort deze productie zeer hoog, want de eindeloze Zoom-gesprekken, de verveling, de wanhoop en het tekort aan wc-papier zullen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar zitten we te wachten op een haastig bedachte, ongeïnspireerde romcom waar al deze ellende wéér voorbij moet komen? De empathie voor deze ernstige situatie ontbreekt totaal en wat overblijft zijn twee hoofdrolspelers die worden afgeschilderd als zielige slachtoffers in een bizarre situatie. Als het einde bijna daar is komt het idee om het Londense warenhuis Harrods te overvallen. Deze plotwending wordt saai gebracht, met als karig hoogtepunt een kijkje in dit prachtige warenhuis. Om het leed toch nog te verzachten: kijk in plaats van Locked Down het ijzersterke drama Dark Waters van Hathaway en het Oscarwinnende en hartverscheurende 12 Years a Slave van Chiwetel Ejiofor en je filmavond is wél geslaagd. Eén ster.

Cast
Naast Anne Hathaway (The Devil Wears Prada) en Chiwetel Ejiofor (American Gangster) zijn ook Ben Stiller (Zoolander) en Ben Kingsley (Gandhi) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Doug Liman (The Bourne Identity).

Sinds 15 april 2021 is de film Locked Down te streamen via onder meer Pathé Thuis. Genre: Romantiek, Komedie. Tijdsduur: 118 minuten. IMDb-score: 5,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV