Recensie: Into the Beat (Dein Herz Tanzt) brengt dilemma: hiphop of ballet

Recensie: Into the Beat (Dein Herz Tanzt) brengt dilemma: hiphop of ballet
Met Alexandra Pfeifer en Yalany Marschner

Film :

Sinds 16 april staat de film Into the Beat op Netflix. Keuzestress viert hoogtij in deze tienerfilm over de jonge ballerina Katya, die per ongeluk met hiphop in aanraking komt. Kiest ze voor de strenge en zuurpuimerige balletlerares Frau Rosebloom of toch voor die vrije hiphopdans en misschien wel de liefde van haar leven? Lees hier de filmrecensie van Into the Beat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Grande Jeté of Popping & Locking?
Een tienerballerina komt toevallig met hiphop in aanraking en moet een onmogelijke keuze maken: in de voetsporen van haar ouders treden, of haar nieuwe passie najagen? Haar vader maakt zich zorgen en wil dat zijn dochter kiest voor een grote carrière in de balletwereld.

Alexandra Pfeifer en Yalany Marschner in de film 'Into the Beat'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Een Duitse muziek- en dramafilm (2020) die zich vooral lijkt te richten op het tienerpubliek. Met een leuke en frisse soundtrack wordt het verhaal van Katya ingeleid. Kies je voor je familie en een prestigieuze balletcarrière of voor hiphop om samen met de introverte Marlon, een begenadigd hip-hopdanser, een nieuwe toekomst op te bouwen? Het dilemma is groot, het drama is nog groter en de tranen zijn er in overvloed - met als dieptepunt een totaal belachelijke scène op een boot, als de hoofdpersonages gaan dansen voor het personeel en de bewaking. Toch halen tieners belangrijke levenslessen uit het feit of je je hart moet volgen of niet. Niet heel sterk allemaal, maar héél slecht wordt het ook niet. Twee sterren.


Cast
Naast het acteerdebuut van Alexandra Pfeifer en Yalany Marschner (Wolffs Revier) is ook Trystan Pütter (TKKG) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Stefan Westerwelle (Solange Du Hier Bist).

Vanaf 16 april is de film Into the Beat te streamen op Netflix. Genre: Muziek, Drama, Romantiek. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score 5,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Into the Beat (Dein Herz Tanzt) brengt dilemma: hiphop of ballet of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier