Vanavond op tv: Bekerfinale Ajax - Vitesse, Showcolade, Creed II en meer

Vanavond op tv: Bekerfinale Ajax - Vitesse, Showcolade, Creed II en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 april

Kijktip :

Ook vanavond is er weer genoeg leuks te zien op televisie! Voetballiefhebbers kunnen om 18.00 uur kijken naar de bekerfinale van Ajax en Vitesse. Daarna kunnen de mannen gelijk door naar de sport en drama film Creed II, die om 20.00 uur te zien is. Voor vrouwen is de nieuwe spelshow Showcolade misschien interessanter. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Vitesse (bekerfinale)

FOX
18:00 uur

Vanaf 16:00 uur de voorbeschouwing en om 18:00 uur live verslag van Ajax - Vitesse in de finale van de KNVB-beker. Ajax en Vitesse nemen het in De Kuip als traditioneel decor voor de bekerfinale tegen elkaar op. Het de huidige nummers één en vier in de eredivisie. Ajax kan volgende week al kampioen worden en Vitesse doet volop mee in de strijd om de Europese tickets. Beide clubs kregen in de halve finale geen tegendoelpunt. Ajax won met 3-0 bij sc Heerenveen en Vitesse was thuis met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo. Eerder in het toernooi schakelde Ajax FC Utrecht, AZ en PSV al uit. Vitesse won onder andere van Willem II en ADO. Bekijk hier op welk kanaal FOX bij jouw tv-aanbieder te zien is.


Nieuw: Brommer op zee

NPO 2
19:25 uur

In het nieuwe Nederlands-Vlaamse boekenprogramma Brommer op zee interviewen Wilfried de Jong en de Vlaamse Ruth Joos elke week schrijvers en dichters over hun werk. In de eerste aflevering vertelt de Vlaamse acteur, regisseur en auteur Josse De Pauw over zijn tweede boek, 'In open veld', dat hij ruim twintig jaar na het monumentale 'Werk' schreef. Aan de vooravond van zijn 70e verjaardag blikt hij terug op het begin, maar is zijn leven nou eigenlijk al begonnen? Ook te gast is Sofie Lakmaker, de auteur van De geschiedenis van mijn seksualiteit, een coming-of-age-roman vol bravoure over gender, relaties en seks, maar ook over eenzaamheid en verlies. Een gesprek met haar én haar lezers. In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Met deze week Nelleke Noordervliet. Elke zondag rond 19:20 uur op NPO 2.


Tv-première: Creed II

RTL 7
20:00 uur

Onder de bezielende leiding van Rocky schopt bokser Adonis het tot kampioen zwaargewicht. Tegen het advies in van Rocky accepteert Adonis de uitdaging van de zoon van de man die Adonis' vader doodde. Adonis zet alles op het spel om deze wedstrijd te winnen. De uitkomst van dit gevecht heeft grote gevolgen voor beide boksers.


Deze quiz is voor jou: nieuwe badkamer

SBS 6
20:00 uur

Deze week spelen de duo's Viktor Brand & Evelien de Bruijn en Marije Knevel & Remco Veldhuis voor zoveel mogelijk geld, zodat Linda de Mol Miranda kan verrassen. Miranda's man Gerrit werd een aantal jaar geleden ziek, hij had leverkanker. Miranda is gestopt met werken om voor hem te zorgen. Na een levertransplantatie, waarbij de lever werd afgestoten, is Gerrit afgelopen september overleden. Gerrit was samen met zijn zoon (die in 2007 om het leven is gekomen door zinloos geweld) bezig met het vernieuwen van de badkamer, maar door zijn ziekte kon hij niets meer. Miranda kan het ook niet uitbesteden omdat ze daar geen geld voor heeft. Laura wil graag dat de badkamer afgemaakt wordt, zodat Miranda eindelijk rust heeft en zich niet meer hoeft te schamen voor haar badkamer. De BN'er-duo's spelen de quiz van Linda de Mol om zoveel mogelijk geld binnen te halen. In Deze quiz is voor jou spelen twee duo's van BN'ers zoveel mogelijk geld bij elkaar voor iemand die dit heel goed kan gebruiken. De persoon die verrast wordt is op bezoek bij de persoon die het geregeld heeft en dan gaat plots de tv aan met de boodschap van Linda de Mol...


Nieuw: Showcolade

NPO 1
20:25 uur

In de nieuwe spelshow Showcolade komen BN'ers erachter of de voorwerpen die voorbijkomen echt zijn of een creatie van chocolade blijken. Daarvoor moeten ze hun tanden erin zetten. Showcolade draait om de ambacht en chocoladekunst. Onder leiding van Edsilia Rombley proberen teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, samen met hun teamgenoten, te achterhalen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Het programma is geïnspireerd op video’s die rondgaan van objecten die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. Drie patissiers maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken, helemaal van chocola. In de aflevering doen Irene Moors, Berget Lewis, André Dongelmans en Carrie ten Napel mee. Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een kinderlaarsje of plakbandhouder? En wie zet zijn of haar tanden in een ornament en een sigaar? Elke zondag om 20:25 uur op NPO 1.


Medialogica: journalistiek in crisistijd

NPO 2
22:10 uur

Tijdens de coronacrisis is betrouwbare informatie belangrijker dan ooit. Ondertussen lijkt het publieke debat steeds verder te polariseren en staat de journalistiek onder druk. Medialogica kijkt hoe er in Nederland en België door media wordt omgegaan met extreme meningen, feitenvrije stellingen, leugens en de gevolgen daarvan. In Franstalig België worden populistische politici en mensen die complottheorieën verspreiden niet uitgenodigd aan de talkshowtafels of live geïnterviewd. Het Nederlandse medialandschap, voor een deel gevormd door de moord op Pim Fortuyn, draagt het laten horen van verschillende geluiden hoog in het vaandel, en wil er koste wat kost voor zorgen dat de stem van het volk gehoord wordt. Maar wie is 'het volk?' En in hoeverre krijgen extreme geluiden steeds meer een podium?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Bekerfinale Ajax - Vitesse, Showcolade, Creed II en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier