War Factories seizoen 2 vanaf dinsdag 20 april te zien op Discovery

War Factories seizoen 2 vanaf dinsdag 20 april te zien op Discovery
Een technologische terugblik op de Tweede Wereldoorlog

Kijktip :

Vanaf dinsdag 20 april zendt Discovery het tweede seizoen van de documentaireserie War Factories uit. Ook deze reeks zit weer vol met beelden en weetjes over de technologische hulp van machines en de oorlogsindustrie die bepalend was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Atoombom
Zowel de geallieerden als de Duitsers lieten de oorlogsindustrie op volle toeren draaien tijdens de oorlog. Ze ontwikkelden en produceerden talloze moderne schepen, tanks, vliegtuigen en bommenwerpers - en uiteindelijk de afschrikwekkende, allesvernietigende atoombom. War Factories vertelt het ware verhaal van de oorlogsmachines.

Kamikaze-vliegtuigen
Ook de andere industrieën die bepalend waren tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod. Van de Lancaster Bomber tot de Kamikaze-vliegtuigen van de Japanners en van de Colt tot de Kalasjnikov: alles komt aan bod. Daarnaast wordt de rol van autogiganten Volkswagen en Fiat onder een vergrootglas gelegd, evenals de strijd om de olievelden in de Kaukasus.

Het nieuwe seizoen van War Factories is vanaf dinsdag 20 april wekelijks om 21.30 uur te zien op Discovery. Lees hier op welk kanaal Discovery te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op War Factories seizoen 2 vanaf dinsdag 20 april te zien op Discovery of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier