Documentaire A Thousand Cuts dinsdag 20 april te zien op NPO 2

Documentaire A Thousand Cuts dinsdag 20 april te zien op NPO 2
Een kijkje bij de Filipijnse nieuwssite Rappler

Kijktip :

Dinsdagavond (20 april) is de documentaire A Thousand Cuts te zien op NPO 2. De makers van deze film schetsen een portret van de onafhankelijke Filipijnse nieuwssite Rappler en zijn moedige oprichter, journalist Maria Ressa.

A Thousand Cuts gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Duterte
De Filipijnen worden al een aantal jaar met ijzeren hand geregeerd door president Rodrigo Duterte. Tegenspraak is uit den boze en persvrijheid is ver te zoeken, maar journaliste en hoofdredactrice Maria Ressa stelt met het online nieuwsbedrijf Rappler de moorden op de drugsgebruikers - die Duterte ongestraft liet uitvoeren - aan de orde. Ressa durft als één van de weinigen kritische vragen te stellen aan president Duterte.

Stoere taal
Het heeft grote gevolgen voor de journaliste. Met stoere taal, leugens, onderdrukking én entertainment probeert Duterte de waarheid het zwijgen op te leggen. Ressa is al regelmatig opgepakt en persoonlijk bedreigd, onder anderen door Duterte zelf. Ze laat zich echter niet afschrikken: ondanks alle tegenwerking gaat Ressa dapper en onverschrokken door.

De documentaire A Thousand Cuts is op dinsdag 20 april om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire A Thousand Cuts terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire A Thousand Cuts dinsdag 20 april te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier