Aangrijpend filmdrama The Notebook zaterdag te zien op SBS9

Aangrijpend filmdrama The Notebook zaterdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Schaamteloze sentimentaliteit kan soms helemaal verkeerd vallen in een film, maar soms valt het kwartje ook de goede kant op - met prachtige resultaten. The Notebook is een voorbeeld uit die laatste categorie. Deze moderne klassieker is zaterdag te zien op SBS9 en je kunt The Notebook streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Allie Hamilton viert begin jaren '40 vakantie met haar familie in het plaatsje Seabrook in North-Carolina. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun, die vanaf het eerste moment verliefd is op Allie. Ondanks hun verschillende achtergrond beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar na de zomer moet Allie terug en verliezen ze elkaar uit het oog. Allie is verscheurd door verdriet, maar verlooft zich na een paar jaar toch met een nieuwe liefde. Noahs hart is gebroken als hij ziet dat Allie een ander heeft. Toch zijn Allie en Noah elkaar niet vergeten en is hun liefde voor elkaar nog altijd bijzonder sterk. Maar overwint deze intense liefde alles?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Notebook is zonder twijfel één van de populairste romantische films van de afgelopen twintig jaar en een film waarvan de reputatie sinds de originele release gestaag is gegroeid. Niet alle critici waren te spreken over deze behoorlijk dramatische zwijmelfilm van regisseur Nick Cassavetes, maar het grote publiek (en dan vooral het vrouwelijke deel) smulde ervan. Cassavetes kon beschikken over een aantal fantastische acteurs en door de ware liefde die van het scherm spat vergeven we hem de overdreven sentimentaliteit.

Cast
Naast Ryan Gosling (The Big Short) en Rachel McAdams (Spotlight) zijn ook James Garner (The Great Escape), Gena Rowlands (A Woman Under the Influence) en Joan Allen (Room) te zien in The Notebook. Deze film is geregisseerd door Nick Cassavetes (My Sister's Keeper).

The Notebook (2004) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 22 mei om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 123 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama The Notebook zaterdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV