Maandag in Op1: Burgemeester Breda Paul Depla over cancellen 538 Oranjedag

Maandag in Op1: Burgemeester Breda Paul Depla over cancellen 538 Oranjedag
De gasten van maandag 19 april

Kijktip :

Het Oranjefeest van Radio 538 waar 10.000 mensen aanwezig mochten zijn ontving een hoop kritiek. Vandaag heeft de gemeente van Breda besloten dat het feest niet doorgaat. De burgemeester Paul Depla vertelt hoe dit zit. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 19 april

  • Presentator Ajouad El Miloudi duikt in zijn nieuwe tv-programma #Ajouad in de werelden van De Witte Man, De Vleeseters en De Joden. In dit drieluik onderzoekt hij deze actuele onderwerpen waarover de meningen soms flink uiteenlopen. Vanavond bij Op1 vertelt Ajouad El Miloudi wat hij gevonden heeft in z’n zoektocht naar andere ideeën en levenswijzen.
  • Het OM haalt genadeloos hard uit naar ABN AMRO: de bank heeft er een puinhoop gemaakt en is ernstig tekortgeschoten in het voorkomen van witwassen. Ook oud-topmannen Chris Vogelzang, Gerrit Zalm en Joop Wijn blijven niet buiten schot en worden verdachten gemaakt in het witwasonderzoek. Onderzoeksjournalist Jeroen Smit en economisch verslaggever Eva Wiessing spraken met alle betrokkenen en praten ons vanavond bij in Op1.
  • Het omstreden 538-proefevenement aanstaande zaterdag gaat toch niet door. De gemeente Breda geeft geen vergunning af voor het Fieldlab-evenement. Vanavond bij Op1 vertelt burgemeester van Breda Paul Depla waarom ze tot dit besluit zijn gekomen.
  • Morgenavond komen Rutte en De Jonge met een nieuwe persconferentie. De verwachting is dat de avondklok per 28 april verdwijnt en dat de terrassen onder voorwaarden weer kunnen openen. Vanavond bij Op1 bespreekt voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers de situatie in de ziekenhuizen en gaat hij in op de eventuele versoepelingen.
  • Vandaag werd bekend dat de Russische oppositieleider Aleksey Navalny wordt overgebracht naar een gevangenisziekenhuis. Navalny is al bijna drie weken in hongerstaking, en staat volgens zijn artsen op de rand van de dood. Tweede Kamerlid Kati Piri en journalist Derk Sauer bespreken vanavond bij Op1 de spanningen tussen het Westen en Rusland.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 19 april gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Burgemeester Breda Paul Depla over cancellen 538 Oranjedag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV