Heftig nieuw programma Leven voor de dood begint woensdag op NPO 1

Heftig nieuw programma Leven voor de dood begint woensdag op NPO 1
Patrick Lodiers volgt mensen met suïcidale gedachten

Kijktip :

Presentator Patrick Lodiers is vanaf woensdag 21 april te zien met een heftig nieuw programma. In Leven voor de dood volgt hij een jaar lang vijf Nederlanders die worstelen met suïcidale gedachten. Ook ontmoet hij mensen, zoals vrijwilligers bij 113, die zich inzetten om zelfmoord te voorkomen.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Donkere gedachten
Het vijftal Chantal (30), Mees (25), Roland (49), Rudy (44) en Simone (33) is zo dapper om Lodiers een jaar lang toegang te geven tot hun leven. Ze delen hun mooie momenten met de camera, maar maken ons ook deelgenoot van hun meest donkere gedachten. Verder voert Lodiers indrukwekkende gesprekken met de mensen die dag en nacht de hulplijn van 113 bemannen en met Thijs, die zijn beste vriend aan zelfmoord verloor.

Depressie
In de eerste aflevering van Leven voor de dood neemt Simone Lodiers mee naar de plek waar zij haar eerste zelfmoordpoging deed. En de presentator reist af naar Zeeland, waar Roland probeert op te krabbelen uit een depressie. Verder filmt Chantal zichzelf vanuit de crisisopvang en zien we hoe Thijs zich voorbereidt op een marathon. Hiermee wil hij aandacht vragen voor mensen die worstelen met suïcidale gevoelens.

Het nieuwe programma Leven voor de dood is vanaf woensdag 21 april wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Leven voor de dood terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftig nieuw programma Leven voor de dood begint woensdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV