Nieuw programma Waarde van de aarde vanaf woensdag te zien op NPO 2

Nieuw programma Waarde van de aarde vanaf woensdag te zien op NPO 2
Twan Huys met eerste presentatieklus voor KRO-NCRV

Kijktip :

Na zijn avontuur bij RTL keerde Twan Huys terug bij de publieke omroep, waar hij vanaf woensdag 21 april het nieuwe programma Waarde van de aarde presenteert voor KRO-NCRV. Hierin onderzoekt Huys wat er precies schuilgaat achter de handel in grondstoffen. Om hier achter te komen, spreekt hij met tal van hoofdrolspelers.

Waarde van de aarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Frans Timmermans
Van corruptie-onderzoekers, handelaren en klokkenluiders tot andere hoofdrolspelers als de president van de Nederlandsche Bank en Eurocommissaris Frans Timmermans: Huys spreekt veel verschillende betrokkenen. Ook gaan lokale correspondenten naar de mensen waar het uiteindelijk om gaat: de illegale goudzoekers in het binnenland van Suriname, kinderen die werken in de kobaltmijnen van Congo en een olieboer uit Texas.

Schimmige wereld
Huys neemt in de eerste aflevering een duik in de schimmige wereld van het goud. Deze zoektocht voert hem onder meer naar Suriname, een van de grootste exporteurs van de waardevolle grondstof. In het Zuid-Amerikaanse land leidt de jacht op goud tot grootschalige vernietiging van het milieu. Ook krijgt Huys de verwevenheid van de goudsector met politieke en criminele netwerken boven water.

Het nieuwe programma Waarde van de aarde is vanaf woensdag 21 april wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Waarde van de aarde terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV