Spannende docu Only the Devil Lives Without Hope woensdag te zien op NPO 2

Spannende docu Only the Devil Lives Without Hope woensdag te zien op NPO 2
Oezbeekse Dilya vecht voor vrijlating broer

Kijktip :

Woensdagavond (21 april) zendt NPO 2 de spannende documentaire Only the Devil Lives Without Hope uit. De film vertelt het verhaal van de Oezbeekse Dilya, die nooit de hoop verliest in haar gevecht voor de vrijlating van haar broer Iskandar. Hij bekende een serie bomaanslagen na marteling en dreigementen.

Only the Devil Lives Without Hope gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Sovjet-Unie
Oezbekistan was onderdeel van de Sovjet-Unie, maar sinds de ineenstorting van het Russische Rijk verruilde het vaderland van Dilya de ene dictatuur voor de andere. President Karimov bouwde een 'rijk van geweld' en sloot vele inwoners op op basis van een valse aanklacht wegens terrorisme. Eén van hen is Dilya's broer Iskandar, die toegaf nadat men dreigde zijn moeder en zus te martelen en verkrachten.

Beruchte gevangenis
Iskandar is opgesloten in de beruchte Jaslyk-gevangenis, waar bezoek verboden is en waar marteling aan de orde van de dag is. Dilya en haar ouders hebben al het contact met hem verloren. Zij wonen inmiddels in ballingschap in Zweden, maar Dilya geeft niet op - wanhopig zoekt ze naar elk stukje informatie over de situatie van Iskandar. In haar man Anvar hoopt ze een bondgenoot te hebben gevonden, maar hij blijkt niet wie hij leek te zijn - het verraad gaat diep.

De documentaire Only the Devil Lives Without Hope is op woensdag 21 april om 23.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Only the Devil Lives Without Hope terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV