Serierecensie: Life in Colour with David Attenborough is baanbrekend en adembenemend

Serierecensie: Life in Colour with David Attenborough is baanbrekend en adembenemend
Waanzinnige natuurdocumentaire in alle kleuren op Netflix

Kijktip :

Vanaf 22 april staat de documentaire Life in Colour with David Attenborough op Netflix. De 94-jarige Britse bioloog en tv-maker David Attenborough maakt wederom grote indruk met deze kleurrijke docu. De locaties zijn onder andere Costa Rica en de Schotse hooglanden. Het resultaat is verbluffend. Lees hier de serierecensie van Life in Colour with David Attenborough.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kleuren en de natuur
Sir David Attenborough vertelt over de verbazingwekkende manieren waarop dieren met kleuren omgaan. Voor ons is kleur enkel een onderdeel van de schoonheid van ons universum, maar voor dieren kunnen kleuren bijzonder functioneel zijn en noodzakelijk om te overleven, om een partner of een gevecht te winnen en vijanden te waarschuwen.

Sir David Attenborough in de serie 'Life in Colour with David Attenborough'

Lees hier ook onze recensies van David Attenborough: A Life on Our Planet en The Year Earth Changed.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
In drie afleveringen, Seeing in Colour, Hiding in Colour en Chasing in Colour, wordt de wonderbaarlijke schoonheid van onder ander het dierenrijk aan ons tentoongesteld. Een waanzinnige mooie documentaire die duidelijk en prachtig verteld wordt door David Attenborough. We gaan van de dichte bossen in Gabon (West-Afrika) en de mandrils - een soort Baviaan - tot de sneeuwhoen in Cairngorm-bergen (Schotland), waar de sneeuwhoen zijn veren wit laat kleuren als de sneeuw valt. Van camouflage tot aantrekkingskracht in een mix waar kleuren een belangrijke rol spelen. Baanbrekend zijn de camera's die kleuren (ultraviolet) laten zien die wij niet kunnen zien in de natuur. De laatste aflevering is een soort making-off van deze docu die grote indruk maakt. Vier sterren.

Vanaf 22 april 2021 is de documentaire Life in Colour with David Attenborough te streamen op Netflix. Genre: natuurdocumentaire. Deze serie bevat 3 afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score: 8,8.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Life in Colour with David Attenborough is baanbrekend en adembenemend of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV