Tv-klassieker 10 voor Taal vanaf donderdag 22 april weer te zien op SBS6

Tv-klassieker 10 voor Taal vanaf donderdag 22 april weer te zien op SBS6
Harm Edens presenteert educatieve spelshow

Kijktip :

In navolging van onder anderen Lingo, Man bijt hond en 5 tegen 5 blaast SBS6 ook de educatieve spelshow 10 voor Taal nieuw leven in. Vanaf donderdag 22 april legt presentator Harm Edens verschillende teams van BN'ers het vuur aan de schenen met pittige taalvragen.

10 voor Taal gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Quizrondes
Elke aflevering schuiven er twee duo's van bekende Nederlanders aan. Zij spelen vijf quizrondes, waarin ze taalpuzzels oplossen, zich het hoofd breken over spellingskwesties en de betekenis van bijzondere woorden, spreekwoorden en afkortingen proberen te achterhalen. Er valt ook veel te lachen, met geestige taalslippertjes, wonderlijk woordgebruik en prikkelende breinbrekers.

Lees hier wie de deelnemers in 10 voor Taal zijn.

Taalstrijd
In de eerste aflevering gaat de strijd tussen de bekende Volendamse zangers Nick Schilder en Simon Keizer enerzijds en de goedgebekte presentatoren Dennis van der Geest en Irene Moors anderzijds. Wie komt er als winnaar uit de spannende taalstrijd? Komt de kennis van de basis- en middelbare school nog van pas, of is die inmiddels behoorlijk weggesijpeld?

10 voor Taal is vanaf donderdag 22 april wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van 10 voor Taal terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV