Documentaire Birds, Bees & Business donderdag te zien op National Geographic

Documentaire Birds, Bees & Business donderdag te zien op National Geographic
Eddy Zoëy en Lauren Lewis reizen naar de Sahel

Kijktip :

Donderdagavond (22 april) is op National Geographic de exclusieve documentaire Birds, Bees & Business te zien. Hierin reizen presentator Eddy Zoëy en content creator/model Lauren Lewus gezamenlijk naar de Sahel in West-Afrika.

Rijk landschap
Het Nederlandse is verbijstert door de aanblik van het gebied. Waar zich eerst een rijk landschap vol bomen en planten bevond, lijkt het nu weer een woestijn. Het heeft grote gevolgen voor de lokale bevolking. De oogsten mislukken en vrouwen, die sheaboter maken en verkopen, zien hun inkomstenbron verdwijnen.

Natuur
Ook voor het dierenrijk in de West-Sahel heeft het veranderende landschap ernstige consequenties. Zo vinden trekvogels er steeds minder insecten om te eten. Eddy en Lauren reizen de vogels achterna en onderzoeken hoe het herstel van het savannelandschap de vogels in onze eigen achtertuin helpt en de inkomsten voor de lokale vrouwen veiligstelt.

De documentaire Birds, Bees & Business is op donderdag 22 april om 22.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Birds, Bees & Business donderdag te zien op National Geographic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier