Woensdag in Op1: Albert Verlinde & Karin Bloemen over campagne Mooier Dan Ooit

Woensdag in Op1: Albert Verlinde & Karin Bloemen over campagne Mooier Dan Ooit
Dit zijn de gasten van woensdag 21 april

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 21 april 2021

  • We missen restaurants, vakanties en terrassen, maar het gaat maar weinig over het gemis van theater. Theatermaker Albert Verlinde en cabaretière Karin Bloemen vinden dat daar verandering in moet komen. Vanavond bij Op1 vertellen ze alles over de nieuwe campagne ‘Mooier Dan Ooit’ . Die moet Nederland gaan herinneren aan de magie van het toneel, zodat we straks als vanouds de weg naar het theater weer weten te vinden.

  • Quo Vadis Aida. De aangrijpende film over de laatste drie dagen voor de val van Srebrenica maakte wereldwijd grote indruk. Het is dan ook niet voor niets dat de film komende maandag meedingt naar de Oscar voor beste internationale speelfilm.Alma Mustafic is overlevende van Srebrenica en Remko de Bruijne was destijds Dutchbatsoldaat. Hoe hebben zij naar deze film gekeken?

  • Sofia en Najoua Sabbar mogen in Nederland blijven! Vorige week vertelden ze in Op1 dat ze uitgezet dreigden te worden naar hun geboorteland Marokko, terwijl ze al achttien jaar in Nederland wonen. Maar in een week tijd is er veel veranderd. De Immigratie en Naturalisatiedienst trok hun beroep namelijk in en dat betekent dat de zusjes nu toch een verblijfsvergunning krijgen. Vanavond vertellen ze erover bij Op1.

  • Hoe is Koningsdag eigenlijk ontstaan? En hoe gaven de opeenvolgende vorsten een eigen draai aan hun verjaardag? In Oranje Boven neemt Oranjebond-voorzitter en burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de kijker mee door de tijd van deze oer-Hollandse feestdag, en naar Eindhoven, voor een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen op Koningsdag 2021. Vanavond schuift hij aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV