Woensdag in De Vooravond: Patrick Lodier over serie Leven voor de dood

Woensdag in De Vooravond: Patrick Lodier over serie Leven voor de dood
Dit zijn de gasten van woensdag 21 april

Kijktip :

Elke werkdag schuiven interessante gasten aan bij De Vooravond. In de talkshow praten presentatoren van de show Fidan Ekiz en Renze Klamer over de meest actuele onderwerpen. Bekijk hieronder wie vanavond te gast zijn.

De gasten in De Vooravond - woensdag 21 april

  • Na uren van beraadslaging kwam de Amerikaanse jury vannacht tot een besluit: politieagent Derek Chauvin is schuldig aan alle aanklachten voor het doden van George Floyd vorig jaar mei. Floyds brute dood ontketende vorig jaar wereldwijde antiracismeprotesten en het net uitgebrachte vonnis van de Amerikaanse jury wordt gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de zwarte gemeenschap. Aan tafel: Amerika-deskundige Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Klokhuis-presentator Sosha Duysker, strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en journalist Twan Huys

  • Zangeres Charmaine Charlemagne zingt Sam Cooke’s bekende lied ‘A Change is Gonna Come’ ter ere van George Floyd. 

  • De spanning in Rusland loopt de afgelopen dagen flink op en lijkt vandaag een toppunt te hebben bereikt. Terwijl president Poetin in zijn jaarlijkse toespraak voor het Russische parlement aangaf ‘hard terug te slaan bij provocaties’, verkeert zijn grootste tegenstander Navalny in kritieke toestand in een strafkamp-ziekenhuis in Oost-Rusland. Ondertussen rommelt het aan de Oekraïense grens, waar het Russische leger zo’n 100.000 soldaten paraat heeft gezet. We bespreken het laatste nieuws met D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en Rusland-kenner Jelle Brandt Corstius.

  • Wat doe je als je elke dag worstelt met de vraag waarom je leeft? In de zesdelige serie Leven voor de Dood gaat presentator Patrick Lodiers in gesprek met vijf mensen die zichzelf deze vraag dagelijks stellen en een sterke wens hebben om niet meer te leven. Met het programma hopen ze het taboe rondom praten over zelfdoding te doorbreken. Naast Patrick schuiven twee dappere deelnemers uit het programma vanavond aan om te praten over dit beladen onderwerp.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in De Vooravond: Patrick Lodier over serie Leven voor de dood of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV