Vanavond op tv: 10 voor Taal, I Can See Your Voice zijn terug, Chateau Meiland en meer

Vanavond op tv: 10 voor Taal, I Can See Your Voice zijn terug, Chateau Meiland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 april

Kijktip :

Vanavond gaat het nieuwe programma Dino's Bezorgservice van start, maar er komt ook weer een klassieker na vele jaren terug op tv: 10 Voor Taal. Ook kun je natuurlijk traditiegetrouw op de donderdag genieten van Chateau Meiland, en vanavond keert ook het populaire programma I Can See Your Voice terug op tv met een nieuw seizoen. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Chateau Meiland: chateauspullen verkopen

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering proberen de Meilandjes allerlei spullen uit het oude chateau te verkopen. Martien stapt ook weer in de auto en doet dat in stijl.

Chateau Meiland is elke maandag en dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl en via Gids.tv.

De familie Meiland heeft genoeg van al die oude chateauspullen: het kan niet allemaal mee naar het nieuwe huis. Zou het beter verkopen als Martien met elk ding op de foto gaat? Het eerste schilderij wordt in ieder geval direct verkocht. Maar of het gigantische Perzische kleed nog wat oplevert is de vraag: het is doorweekt door de lekkage in de paardenschuur. Martien is dolgelukkig met zijn nieuwe auto - hij rijdt graag in stijl. Zelfs het pakje boterhammen moet passen bij de nikkel-accenten in het interieur. Zijn gevoel voor styling is bijna even onnavolgbaar als zijn richtingsgevoel en stress blijkt een slecht kompas.


Tv-première: Yesterday

NET 5
20:30 uur

In de film Yesterday ontdekt Jack na een mysterieuze black-out dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles herinnert. Terwijl hij beroemd wordt door de nummers van de band als de zijne uit te brengen, riskeert Jack Ellie, de enige persoon die vanaf het begin in hem geloofde, te verliezen. Voordat de deur naar zijn oude leven voor altijd sluit, moet Jack een morele beslissing nemen.


Terug: I Can See Your Voice

RTL 4
20:31 uur

De muzikale spelshow I Can See Your Voice is terug met een nieuwe reeks waarin de bekende panelleden moeten raden of iemand goed kan zingen of niet. Elke donderdag om 20:30 uur op RTL 4. Elke week halen zeven kandidaten alles uit de kast om het panel te laten geloven dat ze een goede zanger zijn. Maar niet alles is wat het lijkt, want er zitten tussen de kandidaten ook een aantal valse stemmen. Het is aan de panelleden Marieke Elsinga, Fred van Leer, Danny de Munk en Edsilia Rombley om te raden of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen. In verschillende rondes vallen de kandidaten een voor een af. De laatst overgebleven kandidaat mag aan het eind van de show een duet zingen met de bekende Nederlandse gastartiest. En dan wordt duidelijk welke kwaliteiten hij of zij werkelijk in huis heeft...


Nieuw: 10 voor Taal

SBS 6
21:30 uur

De taalquiz 10 voor Taal is terug op tv in een compleet nieuw jasje. Harm Edens test wekelijks de kandidaten met nieuwe taalspellen op hun kennis van de Nederlandse taal. Elke donderdag om 21:30 uur op SBS6. Twee wisselende duo's van BN'ers schuiven elke aflevering aan en spelen vijf quizrondes. Daarin lossen ze taalpuzzels op, breken ze het hoofd over spellingskwesties, en gaat het over de betekenis van bijzondere woorden, spreekwoorden en afkortingen. Ook is er genoeg te lachen met geestige taalslippertjes, wonderlijk woordgebruik en prikkelende breinbrekers. In de eerste aflevering spelen de bekende Volendamse zangers Nick & Simon tegen de goedgebekte presentatoren Irene Moors en Dennis van der Geest. Later gaan onder anderen schrijvers Kluun en Heleen van Royen en mediamakers Patrick Martens en Marije Knevel de taalstrijd aan.


Nieuw: Dino's Bezorgservice

NPO 1
21:30 uur

In het nieuwe programma Dino’s Bezorgservice gaat Jandino Asporaat elke aflevering op bezoek in een dorp ergens in Nederland om te zien of er nog wat te lachen valt. Elke donderdag rond 21:30 uur op NPO 1. Jandino gaat hij naar plaatsen die niet dagelijks in het nieuws zijn, zoals Everdingen, Wergea, Baarle-Nassau en Elsloo. Dino’s Bezorgservice is een show vol verrassingen waarin opvallende inwoners in het zonnetje worden gezet en bijzondere pakketjes de weg naar hun bestemming vinden. Ook Jandino’s typetjes Gerrie en Judeska komen voorbij.


Docu: Birds, Bees & Business

National Geographic
22:00 uur

In de documentaire Birds, Bees & Business reizen creatieveling Eddy Zoëy en content creator en model Lauren Lewis naar de Sahel in West-Afrika. Daar waar eerst een rijk landschap was met veel bomen en planten, lijkt het nu meer een woestijn. Oogsten mislukken en lokale vrouwen, die sheaboter maken en verkopen, zien hun inkomstenbron verdwijnen. Trekvogels vinden er minder insecten om te eten. Eddy en Lauren gaan de trekvogels achterna en onderzoeken hoe het herstel van het savanne landschap de vogels in onze achtertuin helpt en inkomsten voor lokale vrouwen veilig stelt.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: 10 voor Taal, I Can See Your Voice zijn terug, Chateau Meiland en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV