Imposante thriller Detroit vrijdag te zien op Canvas

Imposante thriller Detroit vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Kathryn Bigelow schreef in 2010 geschiedenis door als eerste vrouw in de geschiedenis de Oscar voor Beste Regie te winnen, voor haar film The Hurt Locker. Ze ging sindsdien vrolijk door met ijzersterke films maken: eerst Zero Dark Thirty (2012) en vervolgens Detroit (2017). Die laatste is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Detroit streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Detroit speelt zich af tijdens de rassenrellen van 1967 in de gelijknamige stad in de Verenigde Staten. Wanneer de politie een inval doet bij een bar die geen vergunning heeft en 82 mensen arresteert breken er in de stad gewelddadige rellen uit. Pas vijf dagen later komt er een einde aan het geweld. Uiteindelijk komen 39 mensen om het leven en enkele honderden raken gewond.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De laatste jaren worden er steeds vaker beklemmende films gemaakt over hardhandige politieoptredens in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar verscheen The Trial of the Chicago 7 en eerder zagen we onder meer The Hate U Give (2018) en Just Mercy (2019), waarin het optreden van de politie jegens Afro-Amerikanen aan de kaak werd gesteld. Regisseuse Kathryn Bigelow maakte met Detroit eveneens een ijzersterke film rond dit specifieke thema. Ze kon beschikken over een geweldige cast en weet de spanning van begin tot eind vast te houden.

Cast
Naast John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) en Will Poulter (Midsommar) zijn ook Algee Smith (The Hate U Give) en Anthony Mackie (Avengers: Endgame) te zien in Detroit. Deze film is geregisseerd door Kathryn Bigelow (Point Break).

Detroit (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 23 april om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, geschiedenis, thriller. Speelduur: 143 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Imposante thriller Detroit vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV