Donderdag in Op1: Staatsrechtskundige Wim Voermans uit z'n zorgen over de coronawet

Donderdag in Op1: Staatsrechtskundige Wim Voermans uit z'n zorgen over de coronawet
Dit zijn de gasten van donderdag 22 april

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 22 april 2021

  • We hebben heel wat vrijheden ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. De noodwet die alle vrijheidsbeperkingen regelt, loopt 1 juni af. Staatsrechtskundige Wim Voermans maakt zich zorgen. Hij vindt dat de regering met te veel gemak met de noodwet omgaat. Vanavond bij Op1 bespreekt hij of we echt vanaf 1 juni al onze vrijheden terug kunnen verwachten.

  • Het is de nachtmerrie van elke wijnboer: nachtvorst. De Franse wijnoogst dreigt te mislukken. De nachtvorst, die inmiddels al weken aanhoudt, heeft een rampzalig effect op de oogst. In een poging de wijnstokken nog te redden worden zelfs vuurkorven in de velden gezet, maar het kwaad lijkt al geschied. Schrijver en wijnboer Ilja Gort schuift vanavond aan bij Op1 om te vertellen over deze catastrofe en de gevolgen voor onze portemonnee.

  • Arts-microbioloog van het Amphiaziekenhuis, Jan Kluytmans houdt zijn hart vast en niet alleen voor nu. Het wordt volgens hem tijd dat iemand de regie neemt en in gaat zetten op komend najaar. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom dit wat hem betreft zo belangrijk is.

  • De spanning in politiek Den Haag is om te snijden. Alle ogen zijn wederom gericht op demissionair premier Mark Rutte en zijn kabinet na het lekken van de ministerraadnotulen aan RTL Nieuws. Gaat Rutte de stukken openbaar maken? En wat betekent dit allemaal voor het politieke speelveld? Vanavond bij Op1 bespreekt parlementair journalist Marieke Smits of het vertrouwen in politiek nog hersteld kan worden.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Staatsrechtskundige Wim Voermans uit z'n zorgen over de coronawet of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier