Vanavond op tv: SBS6 start met The Cube (Gordon) & First & Last (Martien & Britt)

Vanavond op tv: SBS6 start met The Cube (Gordon) & First & Last (Martien & Britt)
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 april

Kijktip :

SBS6 lanceert vanavond haar volledig nieuwe vrijdagavond en zet Gordon, Britt Dekker en Martien Meiland in om hoge kijkcijfers te trekken met The Cube en First & Last. Ook is het slot van de dramaserie Red Light te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Cube

SBS 6
20:00 uur

In het nieuwe, zenuwslopende spelprogramma The Cube spelen duo's allerlei opdrachten op weg naar de hoofdprijs van 100 duizend euro. Elke vrijdag om 20:00 uur op SBS6.

Behendigheid
Gordon presenteert het programma dat draait om een grote high tech transparante kubus. In The Cube draait het allemaal om een combinatie van lef, behendigheid, stalen zenuwen en een beetje geluk.

Moeilijker
De opdrachten lijken in eerste instantie vrij makkelijk, maar eenmaal in The Cube zijn ze onder druk toch een stuk moeilijker dan gedacht. De spellen variëren van geblinddoekte opdrachten en ingewikkelde balansspellen tot opdrachten die binnen een tijdslimiet moeten worden volbracht.

Eeder stoppen
Ieder duo begint met negen levens. In totaal moeten zeven spellen succesvol afgerond worden om op het bedrag van 100 duizend euro uit te komen. Ze kunnen er ook voor kiezen eerder te stoppen en het tot dat moment verzamende geld mee te nemen. Het spel stopt als alle levens verbruikt zijn.


Tv-première: Detroit

Canvas
21:14 uur

Historisch drama van Kathryn Bigelow, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Verhaal
Detroit speelt zich af tijdens de rassenrellen van 1967 in de gelijknamige stad in de Verenigde Staten. Wanneer de politie een inval doet bij een bar die geen vergunning heeft en 82 mensen arresteert breken er in de stad gewelddadige rellen uit. Pas vijf dagen later komt er een einde aan het geweld. Uiteindelijk komen 39 mensen om het leven en enkele honderden raken gewond.


Nieuw: First & Last

SBS 6
21:20 uur

In de nieuwe spelshow First & Last moeten de deelnemers in elke ronde niet als eerste en niet als laatste eindigen om door te gaan. De afleveringen zijn elke vrijdag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Chaotisch
Onder de humoristische en soms wat chaotische leiding van het nieuwe presentatieduo Martien Meiland en Britt Dekker gaan elf kandidaten de strijd met elkaar aan.

Geluk
In de ludieke spellen moete de deelnemers het hebben van hun inschattingsvermogen en timing, maar vooral een grote dosis geluk. In vijf verschillende rondes valt steeds de nummer één en laatst af.

Finalespel
In de laatste ronde spelen de drie overgebleven deelnemers het finalespel, waarbij een van hen een geldbedrag tot maximaal 25 duizend euro kan winnen.


Slot: Red Light

NPO 1
21:30 uur

In de laatste aflevering van de dramaserie Red Light ontstaat een confrontatie tussen Ingmar en de vrouwen.

Strijd
Eindelijk wordt duidelijk wie verantwoordelijk is voor de dood van Eric. Voor alle drie de vrouwen is het een strijd op leven en dood.

Verraad
Ondertussen wordt Evi geconfronteerd met verraad van iemand die dicht bij haar staat.

Over de serie
In de Nederlandse serie Red Light verliezen drie vrouwen zichzelf, en vinden elkaar, in de wereld van prostitutie en mensenhandel.


Cabaret: Ruud Smulders - BRUUD

NPO 3
22:15 uur

Ruud Smulders, de comedian die met zijn 'De Minuut van Ruud' drie keer per week te zien is in de talkshow De Vooravond met messcherpe en bizarre satire over de actualiteit, is vanavond te zien met de tv-première van zijn cabaret-special BRUUD.

Debuutshow
Onverwachts, absurd, persoonlijk en maatschappijkritisch zijn woorden waar Ruud zelf totaal bij afhaakt als hij ze leest. Maar wat is Ruud dan wel? In zijn debuutshow 'BRUUD' leren we hem kennen, of is het maar show?

Medelijden
Als publiek moet je vooral opletten. Ruud kauwt niks voor, legt niks uit en laat zijn komische gedachtespinsels in rap tempo escaleren. Voor je het weet heb je medelijden met de sterfelijkheid van typetjes of weet je tegen welk tarief een steenbok met de bus reist.

Eigenzinnig
Maar wat zegt dat over Ruud? Ruud laat zien dat hij cabaret snapt en fuckt met de regels. Je krijgt een kijkje in het hoofd van deze eigenzinnige cabaretier.


Nieuw: The Trial of Christine Keeler

NPO 2
23:20 uur

Vanaf vanavond is de Britse dramaserie The Trial of Christine Keeler zes vrijdagen rond 23:15 uur te zien op NPO 2.

Schandaal
Een schandaal dat het Groot-Brittannië van de jaren 60 op zijn grondvesten deed schudden: de Profumo-affaire. De regering-MacMillan wankelt. Ook is het land in de greep van de Cubacrisis.

Sleutelrol
Ondertussen speelt een berooide danseres de sleutelrol in een affaire met vergaande gevolgen voor diverse regeringsfunctionarissen en haarzelf.

Gestalkt
Danseres Christine Keeler gestalkt door haar ex-vriend. Ze roept haar oude vriend, de arts Stephen Ward, te hulp.

Drama
Als een bezoekje aan een nachtclub ontaardt in een drama dat de krant haalt, heeft minister van Oorlog John Profumo alle reden om zich zorgen te maken.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: SBS6 start met The Cube (Gordon) & First & Last (Martien & Britt) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV