Prachtig Frans filmdrama Les Choristes zie je zaterdag op België Eén

Prachtig Frans filmdrama Les Choristes zie je zaterdag op België Eén
Genomineerd voor twee Oscars

Kijktip :

Al sinds de gebroeders Lumière aan het eind van de negentiende eeuw doorbraken met hun korte films beschikken de Fransen over een ijzersterke filmindustrie. Tot op de dag van vandaag maken ze prachtige producties. In 2004 was Les Choristes bijvoorbeeld een internationaal succes. Je ziet de film zaterdag op België Eén.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In het jaar 1949 wordt Clément Mathieu, een muziekleraar zonder werk, benoemd tot opzichter van een internaat vol jongens. Het opvoedingssysteem van directeur Rachin is zeer streng en de jongens worden onderworpen aan de strikte regels van de directeur. Mathieu probeert de kinderen te boeien door een koor samen te stellen en in zijn handen bloeien ze langzaam maar zeker op.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Niet alleen in Hollywood weten ze prachtige feelgoodfilms te maken; de Fransen kunnen er ook wat van. In 2004 was Les Choristes (Engelse titel: The Chorus) een groot succes in filmhuizen wereldwijd en de film bleef ook bij de Academy niet onopgemerkt. Les Choristes kreeg namelijk twee Oscarnominaties: voor Beste Niet-Engelstalige Film en Beste Originele Liedje (voor "Vois sur ton chemin"). Eigenlijk had ook acteur Gérard Jugnot nog wel een nominatie verdiend, want hij geeft op prachtige wijze gestalte aan de warme Clément Mathieu.

Les Choristes (2004) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op zaterdag 24 april om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 97 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig Frans filmdrama Les Choristes zie je zaterdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier