Vrijdag in Op1: Marleen de Rooy over notulen toeslagenaffaire die openbaar worden

Vrijdag in Op1: Marleen de Rooy over notulen toeslagenaffaire die openbaar worden
De gasten van vrijdag 23 april

Kijktip :

Vandaag werd bekend dat maandag de omstreden notulen uit de ministerraad over de toeslagenaffaire worden onthuld. Maar wat we precies kunnen verwachten, dat vertelt Marleen de Rooy alvast vanavond in Op1. En zij is niet de enige gast…

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 23 april

  • De bekendste anti-rook activisten van Nederland werden gisteren geëerd met een Koninklijke onderscheiding voor hun gevecht tegen de tabaksindustrie. Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker mogen zich nu officier in de Orde van Oranje Nassau noemen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van volksgezondheid en welzijn reikte de prijs uit. Hoe gaan zij samen voor een rookvrije samenleving zorgen?
  • Sinds RTL Nieuws afgelopen woensdag explosieve onthullingen over de toeslagenaffaire naar buiten bracht, gaat het in politiek Den Haag bijna nergens anders meer over. Vandaag werd bekend dat de notulen uit de ministerraad komende maandag openbaar worden gemaakt. Wat kunnen we verwachten? Vanavond bij Op1 praat politiek verslaggever Marleen de Rooy ons bij met het laatste nieuws.
  • Hulpverleners Hanoch Limahelu en Garrick Croes zijn een kapperscursus gaan volgen om dak- en thuislozen van een nieuwe coupe te voorzien. Met hun bakfiets reizen ze door heel Amsterdam om verwaarloosde kapsels op te frissen. Zo kreeg ook het kapsel van ex-dakloze Rudy een makeover. Bij Op1 vertellen de kappers en Rudy hoe daklozen door het knippen makkelijker weer mee kunnen doen in de samenleving.
  • Iedere cabaretier heeft weleens een afschuwelijke avond meegemaakt, waarbij de voorstelling volledig in de soep loopt. Niet meewerkende techniek, tussendoor kwebbelend publiek of pijnlijke stiltes in de theaters. Cabaretier Wouter Monden bespreekt de meest vervelende optredens iedere week met een andere cabaretier in de Elektra Podcast.Wouter Monden, Guido Weijers en Erik van Muiswinkel blikken vanavond bij Op1 met de leukste anekdotes terug op pijnlijke theaterherinneringen.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 23 april gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Marleen de Rooy over notulen toeslagenaffaire die openbaar worden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier