De 5 grootste kanshebbers voor de Oscaruitreiking 2021

De 5 grootste kanshebbers voor de Oscaruitreiking 2021
Ondanks wereldwijde pandemie toch rode loper, gala jurken en Oscar Goud!

Film :

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 april worden de 93ste Academy Awards, beter bekend als de Oscars, uitgereikt in Hollywood. FOX zendt het live verslag vannacht uit. Maar welke 5 films hebben de grootste kans op Oscargoud? Gids.tv heeft de grootste kanshebbers op een rij gezet.

Bekijk de volledige lijst met genomineerden voor de 93ste Academy Awards.

5. Judas and the Black Messiah (2021)

Gids.tv: n.n.b. | IMDb ★ 7,6

In de jaren '60 liet de FBI haar oog vallen op Fred Hampton, de charismatische leider van de beruchte Black Panthers. De straatcrimineel William O'Neal wordt ingehuurd om te infiltreren in de partij en zo kostbare informatie over Hampton en zijn plannen door te spelen aan de autoriteiten. De film sleept, naast een 'Beste film'-nominatie, ook een nominatie binnen voor de acteerprestaties van Daniel Kaluuya (Get Out) en LaKeith Stanfield (Knives Out), die opgaan voor 'beste mannelijke bijrol'.

4. Sound of Metal (2020)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,8

Muziek maken en geluid is alles in het leven van drummer Ruben. De precaire balans van Ruben's leven stort in als hij plotseling doof wordt. De film toont zijn worsteling tussen acceptatie en de hoop op wonderbaarlijke genezing. Krachtige en indrukwekkende dramafilm met 'gouden'-acteerprestaties voor acteur Riz Ahmed. Bekijk hier waar je Sound of Metal kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Sound of Metal.

Ma Rainey's Black Bottom (2020)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Levee (Chadwick Boseman) is een getalenteerde trompettist die een oogje heeft op de vriendin van Ma Rainey. Hij is vastberaden naam te maken in de muziekindustrie. Naast een postuum Oscar voor Chadwick Boseman zal de film ook hoge ogen gooien in een aantal technische categorieën. Bekijk hier waar je Ma Rainey's Black Bottom kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Ma Rainey's Black Bottom.

2. Mank (2020)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 7,0

Herman J. Mankiewicz is een befaamd scenarioschrijver die al eens een glaasje lust. Momenteel is hij bezig met het schrijven van het scenario van 'Citizen Kane' waarmee hij een grote bekendheid zal vergaren. De ontwikkeling van deze film uit het jaar 1941 en geregisseerd door Orson Welles verloopt evenwel niet zonder slag of stoot. 'Mank' geeft een inkijkje in hoe het er achter de schermen en op de set aan toe gaat. Hier is Hollywood gek op, met rollen voor Gary Oldman, Amanda Seyfried en Lily Collins. Bekijk hier waar je Mank kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Mank.

1. Nomadland (2021)

Gids.tv: n.n.b. | IMDb ★ 7,5

Het verhaal gaat over de 60-jarige vrouw Fern. Ze is alles kwijt is geraakt sinds de periode van de Grote Recessie. Ze gaat op reis door het midden van het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Hierbij meet Fern zich de levensstijl aan van een moderne nomade, ontmoet ze bijzondere mensen en reist ze per busje. Gaat de waanzinnig actrice Frances McDormand het kunstje 'Oscar winnen' nog eens overdoen? Wij denken van wel! Bekijk hier waar je vanaf 30 april Nomadland kunt streamen.

De uitreiking van de 93ste Academy Awards is op zondag 25 april vanaf 00.30 uur te zien op FOX. Lees hier op welk kanaal FOX te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De 5 grootste kanshebbers voor de Oscaruitreiking 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV