Deze filmtrailers kun je verwachten bij de Super Bowl

Deze filmtrailers kun je verwachten bij de Super Bowl
Nieuwe Avengers en Mission Impossible: Fallout

Nieuws :

De Super Bowl is de American Football-finale die elk jaar - in Amerika althans - garant staat voor miljoenen kijkers. Ook filmfans kijken ieder keer weer reikhalzend uit naar dit festijn. Niet om de wedstrijd, maar om alle nieuwe spotjes en trailers die in de rust voorbijkomen.

In de nacht van 4 op 5 februari vindt alweer de 52ste editie van de Super Bowl plaats. De New England Patriots nemen het op tegen de Philadelphia Eagles. Traditiegetrouw kochten grote filmmaatschappijen, zoals Disney en Paramount, de felbegeerde reclamespots op om hun nieuwe blockbusters te promoten. Naar verluidt kost een spotje van dertig seconden al zo'n vijf miljoen dollar.

Comicbookmovie zette op een rijtje welke films er vrijwel zeker voorbijkomen:

Avengers: Infinity War

De derde Avengers-film komt al over enkele maanden uit. Disney, het moederbedrijf van Marvel Studios, kocht twee van die peperdure reclamespots. Hoogstwaarschijnlijk gaat er eentje naar deze film die, zo was al te zien in de eerste trailer, zowat alle Marvel-helden samen brengt in de grootste superheldenfilm tot nu toe.

Mission: Impossible - Fallout

Het zesde deel van de bekende spionagereeks belooft een groot spektakel te worden met hoofdrolspeler Tom Cruise die als vanouds weer zijn eigen stunts doet. Recent werd pas de officiële naam bekend en van een trailer ontbrak nog ieder spoor. Waarschijnlijk ziet studio Paramount de Super Bowl dan ook als een uitgelezen kans om de eerste beelden van Ethan Hunt en zijn team naar buiten te brengen.

Mission: Impossible - Fallout is vanaf 2 augustus te zien in de bioscoop.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Fallen Kingdom is het vervolg op Jurassic World (2015), die de bekende dino-filmreeks weer op de kaart zette. Studio Universal zet naar verwachting groots in met meerdere spotjes. Naast Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) en Bryce Dallas Howard (The Help) komen ook twee oude bekenden uit de eerdere Jurassic-reeks terug in Fallen Kingdom. BD Wong (Jurassic Park) en Jeff Goldblum (Thor: Ragnarok) zijn weer te zien als Dr. Henry Wu en Ian Malcolm.

In de eerste trailer zien we Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) proberen om dinosaurussen van het bijna-ontploffende eiland Isla Nublar af te halen.

A Quiet Place

De aankomende horrorthriller van het acteurskoppel Emily Blunt (Edge of Tomorrow) en John Krasinski (The Office) ziet er veelbelovend uit. Verwacht wordt dat Paramount naast Mission: Impossible - Fallout ook A Quiet Place verder uit de doeken doet met nieuwe beelden.

Eerder verscheen er al een trailer waarin te zien is hoe een gezin probeert om stil te zijn. Ze praten niet en gebruiken gebarentaal. Ook maar het allerkleinste geluidje kan er al voor zorgen dat een onbekend kwaad oplaait. Krasinski schreef het script, regiseerde de film en speelt één van de hoofdrollen.

Vervolg Cloverfield

Het vervolg op de mysterieuze survival-film Cloverfield (2008) heeft nog geen naam. Na het eerste deel uit 2008 en 10 Cloverfield Lane (2016) moet dit het derde deel in de serie worden. Naar verluidt nam Netflix de film over van Paramount. De streamingdienst zou de Super Bowl willen aangrijpen om de eerste beelden naar buiten te brengen.

De film volgt een groep astronauten op een internationaal ruimtestation. Ze komen in de problemen wanneer een wetenschappelijk experiment mislukt en de aarde volledig verdwijnt. Nu staan ze er alleen voor en moeten ze proberen te overleven. Rollen zijn er onder meer voor Daniel Brühl (Captain America: Civil War), Chris O'Dowd (Bridesmaids) en Elizabeth Debicki (Guardians of the Galaxy Vol.2)

Het vervolg op Cloverfield komt op 19 april uit.

Skyscraper

Studio Universal komt waarschijnlijk met meerdere spotjes van deze film met Dwayne Johnson in de hoofdrol. Skyscraper volgt Will Ford (Dwayne Johnson), veteraan en FBI'er, tijdens een ontvoering in een Chinese wolkenkrabber. Ford wordt geframed voor de brand in het gebouw en moet zijn naam zien te zuiveren - en dan moet 'ie ook nog zijn familie zien te redden, die vastzit in diezelfde wolkenkrabber.

Skyscraper draait vanaf 12 juli in de bioscoop.

In Nederland kun je de Super Bowl-wedstrijd in de nacht van 4 op 5 februari volgen op FOX Sports 1 vanaf 23.30 uur. FOX Sports 2 zendt de wedstrijd ook uit, maar dan met Amerikaans commentaar. Bioscoopketen Pathé zendt de wedstrijd uit in een aantal van hun zalen. Bekijk op de site in welke bioscopen de wedstrijd live te zien is. Meer info vind je in onze Super Bowl-special.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Deze filmtrailers kun je verwachten bij de Super Bowl of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV