Tv-première De Beentjes van Sint-Hildegard dinsdag te zien op NPO 1

Tv-première De Beentjes van Sint-Hildegard dinsdag te zien op NPO 1
Prachtige en grappige film met Herman Finkers

Kijktip :

Een Twentse film van de hand van Nederlands romcomregisseur Johan Nijenhuis. De komische dramafilm De Beentjes van Sint-Hildegard is dinsdag 27 april te zien op NPO 1. Je kunt De Beentjes van Sint-Hildegard ook streamen via onder meer NPO Plus.

Het verhaal
Jan (Herman Finkers) is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

In deze vrijwel volledig Twentstalige film van Johan Nijenhuis is de vraag hoeveel liefde eigenlijk te veel is en hoeveel vrijheid jij en je partner willen én nodig hebben. Herman Finkers die niet alleen zijn bioscoopdebuut maakt en de hoofdrol speelt, schreef ook het scenario van deze tragikomische film.

Lees ook de filmrecensie van De Beentjes van Sint-Hildegard.

Cast
Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege (Achtste Groeps Huilen Niet) spelen ook Ferdi Stofmeel (Rokjesdag), Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek (Celblok H) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Onze Jongens in Miami).

De film De Beentjes van Sint-Hildegard (2020) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op dinsdag 27 april om 20.35 uur te zien op NPO 1. Daarnaast is de film te streamen via onder meer NPO Plus.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV