Oscaruitreiking 2021: My Octopus Teacher wint prijs voor Beste Documentaire

Oscaruitreiking 2021: My Octopus Teacher wint prijs voor Beste Documentaire
Vriendschap tussen mens en wilde inktvis

Kijktip :

In een vrij sobere Oscaruitreiking 2021 wint Netflix-film My Octopus Teacher de prijs voor Beste Documentaire. Een bijna buitenaardse productie die intrigerend, bijzonder en soms wat vreemd is: het is de wereld van Craig Foster. Een filmmaker die een intieme vriendschap opbouwt met een octopus vulgaris.

Oscars 2021: Bekijk de lijst van winnaars en nominaties

Achtarmige vriendschap
My Octopus Teacher vertelt het bijzondere verhaal van de Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster. Hij heeft last van een burn-out en zwemt elke dag in de ijskoude zee van Zuid-Afrika. Op een gegeven moment komt hij een bijzondere metgezel tegen: een jonge, nieuwsgierige octopus. Fosters nieuwe octopusvriend leeft in een kelpwoud en daar valt veel meer te ontdekken dan hij in eerste instantie voor mogelijk houdt. Langzaam maar zeker winnen de twee elkaars vertrouwen en de wilde inktvis laat steeds meer van de geheimen van de onderwaterwereld aan Foster zien. Een zeer bijzondere wereld, waar gevaar altijd op de loer ligt.

Lees hier onze filmrecensie van My Octopus Teacher

Vanaf 4 september 2020 is My Octopus Teacher te streamen op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 85 minuten. IMDb-score 8,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscaruitreiking 2021: My Octopus Teacher wint prijs voor Beste Documentaire of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier