Maandag in Op1: Wouter Koolmees over notulen ministerraad

Maandag in Op1: Wouter Koolmees over notulen ministerraad
De gasten van maandag 26 april

Kijktip :

Vanavond worden de notulen van de ministerraad bekend gemaakt, nadat RTL vorige week met een explosieve onthulling kwam. Wouter Koolmees praat ons bij. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 26 april

  • Schrijver Rutger Bregman komt met een vervolg op ‘De meeste mensen deugen.’ Hierin gaat hij op zoek naar antwoord op de vraag: wat maakt een verzetsheld? In het nieuwe boek vertelt hij het levensverhaal van volgens hem één van de grootste verzetshelden van Nederland, Arnold Douwes. Bij Op1 vertelt Bregman hoe dit boek tot stand is gekomen.
  • Nog twee dagen en dan gaan de terrassen eindelijk weer open, maar is dat wel veilig nu de Indiase variant op de loer ligt? Het demissionaire kabinet besloot zelfs dat hier vanaf vanavond geen vliegtuigen uit India meer mogen landen. Vanavond bij Op1 bespreken internist Mark Kramer, viroloog Marion Koopmans en voormalig correspondent in India Devi Boerema de nabije versoepelingen en de situatie in India.
  • Wat staat er in de geheime notulen uit de ministerraad? En wat betekent dit voor de formatie? Bijna een week nadat RTL Nieuws met explosieve onthullingen naar buiten kwam, komen we het vanavond eindelijk te weten. Vanavond bij Op1: demissionair minister Wouter Koolmees, politiek verslaggever Joost Vullings en hoogleraar Staats- en bestuursrecht Wim Voermans over de notulen en de politieke consequenties.
  • Woensdag mogen de terrassen in Nederland weer open! Café-eigenaren Herman Hell en Isabel van der Vleuten kunnen niet wachten om de terrassen eindelijk weer open te gooien. Café-eigenaar Stefan de Haan vindt het onverantwoord en wacht met pijn in zijn hart nog even. Vanavond bij Op1 nemen ze ons mee in hun overwegingen.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 26 april gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Wouter Koolmees over notulen ministerraad of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier