Vanavond op tv: Snackmasters, De Beentjes van Sint-Hildegard, De Druiventros en meer

Vanavond op tv: Snackmasters, De Beentjes van Sint-Hildegard, De Druiventros en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 27 april

Kijktip :

Het is vandaag Koningsdag, maar je hoeft vanavond niet op pad te gaan om een leuke avond te hebben. Er wordt genoeg moois uitgezonden op televisie, zo kun je bijvoorbeeld genieten van de tv-première van de film De Beentjes van Sint-Hildegard. Ook is er voetbal, gaan de nieuwe programma’s Snackmasters en De Druiventros - d'r op of d'r onder van start. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 27 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Snackmasters

RTL 4
20:32 uur

In het nieuwe programma Snackmasters gaan elke uitzending twee chef-koks de uitdaging aan om een bekende snacks zo identiek mogelijk na te maken. Elke dinsdag om 20:30 uur op RTL 4. Snackmasters is een afvalrace, dus de winnaar van het duel gaat naar de volgende ronde. Uiteindelijk wint één van de bekende koks de titel Snackmaster 2021. Onder anderen Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma en André Gerrits doen mee. De chefs zetten alles op alles om vanuit hun kennis, ervaring, smaak en gevoel het fabrieksproces te evenaren en het geheim van de snack (onder tijdsdruk) te kraken. De makers van de originele snack bepalen steeds wie doorgaat en wie afvalt. Miljuschka Witzenhausen gaat elke aflevering naar de fabriek waar de originele snack gemaakt wordt en Martijn Krabbé gaat langs bij de chefs, die vanuit hun eigen restaurantkeuken de snacks proberen na te maken.


Tv-première: De Beentjes van Sint-Hildegard

NPO 1
20:35 uur

De luchtige dramafilm De Beentjes van Sint-Hildegard vertelt het verhaal over Jan (Herman Finkers). Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de film nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?


Live: Real Madrid - Chelsea

SBS 6
21:00 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Real Madrid - Chelsea in de halve finale van de Champions League. Online kun je kijken op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. Vanavond is de heenwedstrijd in Madrid. De terugwedstrijd is volgende week woensdag 5 mei, ook te zien op SBS6. Real Madrid is 13-voudig winnaar van de Champions League of voorganger Europa Cup I. De laatste titel was in 2018. Chelsea won de cup in 2012. De Londenaren schakelden in de kwartfinale FC Porto uit. Real was te sterk voor Liverpool.


Terug: Renovation Island

TLC
21:30 uur

In het nieuwe seizoen van Renovation Island gaan Bryan en Sarah Baeumler verder met het opknappen van een vervallen eilandresort op de Bahama’s. Elke dinsdag om 20:30 uur op TLC. In het eerste seizoen was al te zien dat het resort in slechtere staat was dan ze aanvankelijk dachten en inmiddels lopen ze flink achter op schema. Bryan en Sarah dachten het namelijk in zes maanden klaar te hebben om gasten te ontvangen. Er is nu nog minder dan acht weken te gaan en er moeten nog complete onderkomens worden afgebouwd. De openingsdatum staat al vast en de eerste gasten hebben hun vluchten al geboekt, dus uitstel is niet meer mogelijk. Gelukkig zijn Bryan en Sarah echte optimisten die niet snel van slag raken, al zullen ze ook in dit seizoen nog de nodige tegenslag te verwerken krijgen.


Nieuw: De Druiventros - d'r op of d'r onder

RTL 4
21:31 uur

De bekende familie Mutsaers is na de realityserie Herrie in de Druiventros terug met een nieuw programma over hun hotel-restaurant in het Brabantse Berkel-Enschot. Ze willen hun toekomst veiligstellen door te gaan verbouwen. Hoe dat gaat, is elke dinsdag om 21:30 uur te zien op RTL 4 in De Druiventros - d'r op of d'r onder. Het restaurant van de Familie Mutsaers is getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Ze willen dit gezamenlijk overwinnen met de verbouwing van het restaurant waarvoor een geheel nieuw concept is bedacht. Topchef Julius Jaspers helpt de familie door verschillende concepten uit te proberen. De drie ideeën waar de familie mee komt zijn nogal verschillend. Mieke wil graag een fondue-restaurant, Ad en dochter Janny willen graag gaan voor het BBQ & Beer concept en schoonzoon Rob ziet het meeste in een All You Can Eat-idee. Jaspers laat experts langskomen om onder andere de familie en keukenpersoneel te trainen en voor te lichten over producten. Ook gaan verschillende stylisten aan het werk om de zalen in te richten, zoals Frank en Rogier.


Docu: You'll never walk alone

NPO 2
22:10 uur

Als marinier Cas van Bakel (34) kanker blijkt te hebben, besluiten zijn maten hun poging het wereldrecord speedmars te verbreken aan hem op te dragen. In de documentaire You'll never walk alone is hun ontroerende strijd van dichtbij te zien. Een team van 22 getrainde mariniers gaat de krachtmeting van hun leven aan: het wereldrecord speedmars op marathonafstand aanvallen. Dat betekent dat ze in legeruniform, met 18 kilo bepakking, zo snel mogelijk 42 km moeten afleggen. Nog veel belangrijker dan een nieuw wereldrecord is dat ze hiermee geld op willen halen voor zieke kameraden die aan kanker lijden. Net als hun goede vriend en maat Cas van Bakel. Een verhaal over onmenselijke prestaties, over kameraadschap, maar vooral over een militair die onoverwinnelijk leek: Cas, die met zijn doorzettingsvermogen zijn maten wist te inspireren een onmogelijke uitdaging aan te gaan.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV