Recensie: Oscarwinnaar Nomadland brengt ode aan leven, herinneringen en verlies

Recensie: Oscarwinnaar Nomadland brengt ode aan leven, herinneringen en verlies
Met Oscarwinnende rol van Frances McDormand

Film :

Vanaf vrijdag 30 april staat de film Nomadland op Disney+. We kunnen er kort over zijn: Dramafilm Nomadland won een Oscar voor Beste film, Beste Regisseur Chloé Zhao en als klap op de vuurpijl Beste Actrice voor Frances McDormand. Lees hier de filmrecensie van Nomadland.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Trotse eenzaamheid
Het verhaal gaat over Fern (Frances McDormand). Zij is een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis. Fern besluit om op reis te gaan door het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Ze besluit om haar spullen op te slaan en met haar tweedehands busje een lange reis te maken door het verlaten Amerika. Ze treedt toe tot het middelbare en bejaarde nomadenlegioen die mede door de kredietcrisis Amerika tegenwoordig doorkruist. Nieuwe mensen ontmoeten en afscheid nemen is onvermijdelijk.

Actrice Linda May en Frances McDormand in de film 'Nomadland'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Het eerste grote compliment van deze film is voor regisseur Chloé Zhao, die geen moment een oordeel velt. Ze geeft uitgerangeerd Amerika het woord. En dan hebben we nog niet eens gehad over de oogverblindende beelden van de Amerikaanse landschappen en de trieste (en tegelijkertijd schitterend) pianomuziek. Deze film is er typisch één voor een lekkere avond in het filmhuis, of met een rood wijntje op de bank. Maar het is zeker geen film waar iedereen mee wegloopt. Actrice McDormand is waanzinnig en valt niet op enige ijdelheid te betrappen. Ze gebruikt geen make-up, knipt haar eigen haar, plast in de struiken en zit met diarree op een emmer te pruttelen. Het resultaat: ze won er drie gouden Oscars mee. Het kijken waard: 4,5 ster.

Cast
Naast Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en David Strathairn (Darkest Hour) is ook Linda May in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Chloé Zhao (The Rider).

Vanaf 30 april 2021 is de film Nomadland te zien op Disney+. Genre: Drama, Western. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 7,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Oscarwinnaar Nomadland brengt ode aan leven, herinneringen en verlies of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV