Donderdag 29 april in #Ajouad aflevering 3: de Joden

Donderdag 29 april in #Ajouad aflevering 3: de Joden
Ajouad El Miloudi duikt in Joodse gemeenschap

Kijktip :

Donderdagavond (29 april) is de slotaflevering van het drieluik #Ajouad te zien op NPO 3. In dit programma duikt Ajouad El Miloudi in fenomenen die hij kent, maar die hij beter wil leren kennen. Dit keer zijn dat de Joden en de Joodse gemeenschap.

#Ajouad gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Multiculturele wijk
Presentator El Miloudi groeide op in een multiculturele wijk in Amsterdam-Oost. Tijdens zijn jeugd werd er regelmatig gepraat over Joden en dat ging zo nu en dan gepaard met felle uitspraken rondom de situatie in het Midden-Oosten. Verder kwamen ook de aloude vooroordelen over rijkdom en de invloed van deze bevolkingsgroep aan bod.

Miljoenen
Als kind dacht El Miloudi dat er wel miljoenen Joden woonden in Nederland en viel bijna van zijn stoel toen hij ontdekte dat het er in werkelijkheid slechts zo'n 30.000 zijn. Maar hoe zit deze Joodse gemeenschap daadwerkelijk in elkaar? Wat zijn typisch Joodse gebruiken? En waar komen alle verhalen over Joden vandaan?

De slotaflevering van #Ajouad is op donderdag 29 april om 21.45 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van #Ajouad terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 29 april in #Ajouad aflevering 3: de Joden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV