Woensdag in Op1: Stephanie Tijmes & Danila Koster over turnwereld rapport

Woensdag in Op1: Stephanie Tijmes & Danila Koster over turnwereld rapport
Dit zijn de gasten van woensdag 28 april

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 28 april 2021

  • Tweederde van de ondervraagde oud-turners heeft te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag tijdens hun carrière, zo blijkt uit het rapport ‘Ongelijke leggers’ dat werd gemaakt in opdracht van de KNGU. Sporters werden onder meer gepest, gekleineerd en moesten doortrainen met blessures, met alle gevolgen van dien. Oud-turnsters Stephanie Tijmes en Danila Koster hebben dit aan den lijve ondervonden en bespreken vanavond bij Op1 samen met directeur van de KNGU, Marieke van der Plas, wat er moet veranderen in de turnsport.

  • Hij werd door zijn voorganger vaak ‘Sleepy Joe’ genoemd, maar de eerste honderd dagen van president Joe Biden waren alles behalve ‘sleepy’. Wat kunnen we zeggen over de eerste 100 dagen van Biden? Amerika-journalist Laila Frank blikt vanavond bij Op1 terug.

  • De ter dood veroordeelde SS’er Jacques Philippa hield zich 29 jaar verborgen op de zolder van zijn ouders om zo zijn straf te ontlopen. Op 11 april 1974 wordt hij toch gearresteerd en vastgezet. De doodstraf bestaat inmiddels niet meer. Cabaretier Diederik van Vleuten raakte gefascineerd door dit verhaal en maakte ‘De onzichtbare man’, voor het programma Andere Tijden. Vanavond is hij te gast bij Op1.

  • Om klokslag 12 uur werden door heel het land weer de eerste drankjes aan de klanten op de terrassen uitgeserveerd. Kunnen we de drukte rond de terrassen wel regelen en handhaven? We bespreken het vanavond bij Op1 met Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond, de Haarlemse burgmeester Jos Wienen en hoofdverpleegkundige IC Amsterdam UMC Susanne Heijmenberg.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Stephanie Tijmes & Danila Koster over turnwereld rapport of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier