Indrukwekkende oorlogsfilm Hacksaw Ridge vrijdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende oorlogsfilm Hacksaw Ridge vrijdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De carrière van Mel Gibson heeft hoge pieken, maar ook diepe dalen gekend. Na de Oscarwinst voor Braveheart (1995) kwam er wat zand in de motor, maar in 2016 maakte Gibson een fenomenale comeback met Hacksaw Ridge. Deze imposante oorlogsfilm zie je vrijdag op RTL 7 en je kunt Hacksaw Ridge streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Deze oorlogsfilm vertelt het indrukwekkende en waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld van 1942 bevond, maar absoluut weigerde om te moorden en wapens te dragen. Tijdens de zware slag om Okinawa wist hij 75 mannen te redden en gewonden te evacueren en zo groeide hij uit tot een grote oorlogsheld. Hij nam risico's om de levens van zijn kameraden en zelfs soldaten van de vijand te redden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met Hacksaw Ridge wist Gibson zijn regiecarrière op grootse wijze uit het slop te trekken. Tien jaar na het prachtige Apocalypto veroverde hij Hollywood opnieuw, resulterend in zes Oscarnominaties en twee beeldjes (voor Beste Geluid en Beste Montage). Gibson zelf werd genomineerd voor Beste Regie. Hij vertelt dan ook een waanzinnig en indrukwekkend verhaal, dat ook nog eens écht heeft plaatsgevonden. Gibson sleept je zonder mededogen mee het oorlogsgeweld in en weet een enorme spanning op te bouwen tijdens de enorme strijd op Okinawa. Andrew Garfield laat bovendien geweldig acteerwerk zien in de hoofdrol.

Cast
Naast Andrew Garfield (The Social Network) en Sam Worthington (Avatar) zijn ook Hugo Weaving (The Matrix), Teresa Palmer (Point Break) en Vince Vaughn (Fighting with My Family) te zien in Hacksaw Ridge. Deze film is geregisseerd door Mel Gibson.

Hacksaw Ridge (2016) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 30 april om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 139 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende oorlogsfilm Hacksaw Ridge vrijdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV