Prachtige dramafilm Sleepers vrijdag te zien op België Eén

Prachtige dramafilm Sleepers vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Rechtbankdrama's zijn er in allerlei soorten en maten. Het prachtige Sleepers, vrijdag te zien op België Eén, trekt het genre een stuk breder: de film vertelt een episch verhaal over opgroeiende jongens in downtown New York - met indrukwekkend resultaat. Je kunt Sleepers streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen, 1966. De jongens Shakes, Michael, John en Tommy houden zich bezig met kruimeldiefstallen. Op een dag doden ze per ongeluk bijna een man. Omdat de man niet overlijdt en hij bijkomt van zijn verwondingen in het ziekenhuis komen de jongens er af met een "milde straf". Ze worden opgepakt en komen voor één jaar in een jeugdtehuis terecht. Daar worden ze seksueel en psychologisch mishandeld door enkele bewakers. Tien jaar later zien Tommy en John hem terug in een bar en nemen hun wraak.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel het script soms wat aan de langzame kant is, blijft Sleepers toch meeslepend van begin tot eind. Het grootste pluspunt van de film is de waanzinnige sterrencast. Zelfs de bijrollen zijn tot in de puntjes verzorgd door fantastische acteurs als Minnie Driver, Vittorio Gassman, Dustin Hoffman en een jonge Brad Pitt. Regisseur Barry Levinson weet wel raad met zijn acteurs en ontlokt prachtige acteerprestaties aan zijn geweldige cast. Een oerdegelijk Hollywooddrama.

Cast
Naast Kevin Bacon (Patriots Day) en Billy Crudup (Zack Snyder's Justice League) zijn ook Robert De Niro (The Irishman) en Ron Eldard (Black Hawk Down) te zien in Sleepers. Deze film is geregisseerd door Barry Levinson (Rain Man).

Sleepers (1996) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 30 april om 23.40 uur te zien op België Eén. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 147 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV