Vanavond op tv: dramaserie Shadowplay, start Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me

Vanavond op tv: dramaserie Shadowplay, start Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 april

Kijktip :

Vanaf vanavond zendt NPO 3 de spannende dramaserie Shadowplay uit. Verder onder meer het nieuwe programma Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Shadowplay

NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is de dramaserie Shadowplay, over het opzetten van een politiemacht in Berlijn na de oorlog, vier vrijdagen met dubbele afleveringen om 20:25 uur te zien op NPO 3. De serie speelt zich af vanaf de zomer van 1946. de Amerikaanse politieagent Max McLaughlin komt aan in Berlijn. Zijn belangrijkste doel is om de gevaarlijke crimineel 'Engelmacher' uit te schakelen. Tegelijkertijd gaat Max op een persoonlijke, geheime missie om zijn vermiste broer Moritz te vinden.


Tv-première: Hacksaw Ridge

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de oorlogsfilm Hacksaw Ridge te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht legerarts Desmond Doss in de slag om Okinawa eigenhandig tal van gewonde soldaten in veiligheid. Hij trotseerde alles en iedereen, maar vanuit zijn geloof weigerde hij een wapen te dragen en mensen te doden. Doss was de eerste soldaat die de Medal of Honor kreeg zonder ook maar één schot te hebben gelost. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Nieuw: Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me

NPO 1
20:35 uur

Nick & Simon duiken met Kees Tol in de wereld van ABBA in het nieuwe programma Take a Chance on Me. Ze lichten de bekende popgroep uit en gaan terug naar plekken die belangrijk waren voor de bandleden. De drie gaan weer als documentairemakers op pad om bijzondere verhalen te achterhalen en ze spreken met belangrijke personen die over de geschiedenis van ABBA kunnen vertellen.


Nieuw: De Bluffer

NPO 1
21:30 uur

In het nieuwe spelprogramma De Bluffer doet één persoon in een groep zich anders voor dan hij of zij is. Lukt het de anderen om hem/haar te ontdekken? De Bluffer draait om vooroordelen en is van dezelfde makers als de populaire programma's Wie is de Mol? en De Verraders. Elke aflevering strijden zes deelnemers tegen elkaar. De bedrieger in hun midden, de Bluffer, presenteert zich met fictieve feiten en voorkomt zo ontdekt te worden als bedrieger door de anderen.


Theater: George & Eran worden racisten

NPO 3
23:00 uur

Vanavond is de speciaal voor televisie gemaakte bewerking van het theaterstuk George & Eran worden racisten te zien op NPO 3. In dit actuele theaterstuk belichten de bruine vrienden George en Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het 'goed' te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. Hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland en hoe kunnen we het gesprek hierover aangaan met elkaar?Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: dramaserie Shadowplay, start Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier