Ontroerend filmdrama Dear Frankie zaterdag te zien op België Eén

Ontroerend filmdrama Dear Frankie zaterdag te zien op België Eén
Met zowaar een goede rol van Gerard Butler

Kijktip :

De Schot Gerard Butler kennen we de laatste jaren vooral van zijn houterige acteerwerk in dertien-in-een-dozijn-actiefilms, maar in het verleden heeft hij bewezen wel degelijk een prima acteur te zijn. Het allerbeste voorbeeld daarvan is het ontroerende filmdrama Dear Frankie, zaterdag te zien op België Eén.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het negenjarige jochie Frankie is al zijn hele leven op pad met zijn moeder. Om haar dove zoon te beschermen vertelt Lizzie hem dat zijn vader op zee vaart, en ze schrijft fictieve brieven met exotische en prachtige avonturen aan Frankie. Nu 'het schip' hun stadje nadert moet ze beslissen of ze Frankie de waarheid vertelt, of dat een totale vreemdeling voor één dag Frankie's vader moet gaan spelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In 2004 beleefde Gerard Butler zijn doorbraak met twee zeer verschillende films. Naast het bombastische The Phantom of the Opera was hij ook te zien in de kleine Britse productie Dear Frankie, en die laatste maakte de meeste indruk. De film vertelt een prachtig verhaal met genoeg ontroerende en aangrijpende momenten. Uiteindelijk overheerst de feelgood-factor; je kunt toch lachen door de tranen heen. Het schitterende acteerwerk (ja, óók van Butler) maakt het helemaal af.

Cast
Naast Emily Mortimer (Mary Poppins Returns) en Gerard Butler (Angel Has Fallen) zijn ook Jack McElhone (Nowhere Boy) en Sharon Small (Last Chance Harvey) te zien in Dear Frankie. Deze film is geregisseerd door Shona Auerbach.

Dear Frankie (2004) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 1 mei om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 105 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend filmdrama Dear Frankie zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV