Documentaire Allen tegen allen over fascisme in Nederland zondag op NPO 2

Documentaire Allen tegen allen over fascisme in Nederland zondag op NPO 2
Hoe won de ideologie terrein in ons land?

Kijktip :

In de aanloop naar de Dodenherdenking op dinsdag 4 mei en het vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei blikt NPO 2 zondag terug op de oorlogsjaren met de documentaire Allen tegen allen, over het fascisme in Nederland.

Allen tegen allen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Onbekend beeld
De documentaire schetst een tot nu toe onbekend beeld van de geleidelijke terreinwinst van de ideologie in Nederland. We zien hoe er in de jaren twintig al een groot aantal nationalistische organisaties ontstond in ons land, die in rap tempo aan populariteit wonnen. Kopstukken van de Nederlandse fascistische beweging lieten zich inspireren door Benito Mussolini en Adolf Hitler.

Sterke leiders
In navolging van de Italiaanse en Duitse dictator beschouwden ook zij het volk als stemvee, dat door sterke leiders moest worden beschermd tegen - in hun ogen gevaarlijke - buitenstaanders. Met behulp van uniek archiefmateriaal uit de vorige eeuw laat Allen tegen allen zien hoe er in Nederland een vruchtbare bodem werd gelegd voor de Duitse bezetting in de jaren veertig.

De documentaire Allen tegen allen is op zondag 2 mei om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Allen tegen allen terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Allen tegen allen over fascisme in Nederland zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier