Spannende oorlogsfilm Valkyrie zie je zondag 2 mei op RTL 7

Spannende oorlogsfilm Valkyrie zie je zondag 2 mei op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Carice van Houten maakte begin deze eeuw naam in Nederland met succesvolle producties als Minoes (2001) en Zwartboek (2006) en al snel besloot ze de sprong naar Hollywood te wagen. Dat leverde een eerste succesje op met de spannende oorlogsfilm Valkyrie, naast Tom Cruise. Je ziet de film zondag op RTL 7 en je kunt Valkyrie streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De Duitse kolonel Von Stauffenberg houdt van zijn land, maar ziet met afgrijzen toe tot welke gruweldaden Hitler in staat is. Terwijl hij herstelt van verwondingen sluit Von Stauffenberg zich in 1943 aan bij een burgerlijke anti-Hitlersamenzwering. Deze bestaat uit mannen die tot de hoogste machtsregionen zijn doorgedrongen. Ze willen gebruikmaken van Hitlers noodplan, operatie Valkyrie, dat bedoeld is om de regering te stabiliseren in het geval van zijn overlijden. De groep plant een moordaanslag op de dictator met het doel zijn Nazi-regering omver te werpen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het meest wonderlijke aan Valkyrie is misschien wel de aanblik van Tom Cruise als Duitse kolonel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard moest de Hollywoodster wel een goede nazi spelen, want na zijn rol als slechterik in Collateral (2004) ging Cruise weer verder met het vertolken van helden. Valkyrie vertelt een spannend en intrigerend verhaal over de oorlog, prima naar film vertaald door regisseur Bryan Singer, die we kennen van The Usual Suspects en de X-Men-franchise. Een oerdegelijke Hollywoodproductie.

Cast
Naast Tom Cruise (American Made) en Kenneth Branagh (Tenet) zijn ook Bill Nighy (About Time) en Carice van Houten (Zwartboek) te zien in Valkyrie. Deze film is geregisseerd door Bryan Singer (Bohemian Rhapsody).

Valkyrie (2008) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zondag 2 mei om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: oorlog, thriller. Speelduur: 121 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende oorlogsfilm Valkyrie zie je zondag 2 mei op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier