Schokkend oorlogsdrama Schindler's List dinsdag te zien op Net5

Schokkend oorlogsdrama Schindler's List dinsdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Eén van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een filmregisseur gaf Steven Spielberg in het jaar 1993. Hij vulde de bioscopen met een blockbuster over dinosauriërs (Jurassic Park) en vervolgens met een schokkend, maar ook integer drama over de Holocaust (Schindler's List). Beide films zijn inmiddels klassiekers, en de laatste zie je dinsdag op Net5. Je kunt Schindler's List streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die tijdens het Nazi-regime plotseling zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Nog altijd is Schindler's List één van de definitieve films over de Tweede Wereldoorlog. Steven Spielberg, die zelf uit een Joodse familie komt, wilde met dit schokkende drama de Holocaust in al zijn gruwelijkheid in beeld brengen. Het levert niet alleen iconische, maar ook zeer aangrijpende scènes op die tot op de dag van vandaag grote indruk maken. Met Schindler's List vestigde Spielberg definitief zijn naam als serieuze filmmaker; de film leverde hem Oscars voor Beste Film en Beste Regie op. Onvergetelijk.

Cast
Naast Liam Neeson (Taken) en Ben Kingsley (Shutter Island) zijn ook Ralph Fiennes (The Dig) en Caroline Goodall (The Dressmaker) te zien in Schindler's List. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Bridge of Spies).

Schindler's List (1993) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is op dinsdag 4 mei om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, geschiedenis. Speelduur: 195 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schokkend oorlogsdrama Schindler's List dinsdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV