Vanavond op tv: Philip Freriks in Sterren Op Het Doek, Songfestivalquiz, finale De Verraders

Vanavond op tv: Philip Freriks in Sterren Op Het Doek, Songfestivalquiz, finale De Verraders
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 1 mei

Kijktip :

Vanavond belooft weer een mooie televisieavond te worden. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de grote ontknoping in de finale van De Verraders, SBS komt met nieuwe shows die in het teken staan van het Songfestival, Philip Freriks laat zich portretteren en er is nog veel meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 1 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Aquaman

Veronica
20:00 uur

In de film Aquaman ontdekt Arthur Curry dat hij half mens, half Atlantiër is en de rechtmatige erfgenaam van de troon van het onderzeese koninkrijk Atlantis. Atlantis wordt echter geregeerd door zijn kwaadaardige halfbroer Orm die de zeven onderwaterkoninkrijken wil verenigen en oorlog wil voeren aan de oppervlakte. Met de hulp van Nuidis Vulko en de beeldschone Mera ontdekt Arthur zijn ware bestemming en verandert in Aquaman om Atlantis en het vasteland te redden van Orms kwaadaardige plan.


Nieuw: De Radio 10 Songfestivalquiz

SBS 6
20:30 uur

In aanloop naar het Songfestival presenteert radio-dj en presentator Gerard Ekdom De Radio 10 Songfestivalquiz, een muzikaal bordspel met bekende fans en oud-deelnemers. Drie zaterdagen om 20:30 uur op SBS6. In de eerste aflevering neemt Martien Meiland, groot fan van het songfestival, het samen met presentator Viktor Brand op tegen zangeres Samantha Steenwijk en songfestivaldeelnemer Linda Wagenmakers. De fanatieke duo's spelen verschillende muziekspellen. Gerard Ekdom: "Het wordt een muzikale reis door de tijd, met geweldige gasten." In de komende weken zijn ook Getty Kaspers en Sieneke te gast.


Sterren op het Doek: Philip Freriks

NPO 2
20:35 uur

In de laatste aflevering van het seizoen van Sterren Op Het Doek wordt presentator Philip Freriks geportretteerd, terwijl hij openhartig vertelt over zijn leven. Özcan Akyol ontvangt Philip Freriks in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt openhartig over de gevolgen van de dood van zijn oudere broer die hij eigenlijk nooit gekend heeft. Ook vertelt Philip openhartig over hoe hij zijn plek heeft veroverd in zijn beginjaren in Parijs én hoe hij het hart van zijn Française heeft veroverd. Dit alles terwijl drie getalenteerde kunstenaars hem op het doek vastleggen. Aan het eind van de aflevering moet Philip Freriks een keuze maken. Hij mag één kunstwerk mee naar huis nemen. De overige twee worden geveild voor een goed doel.


Thrillerserie: Des

Canvas
20:35 uur

Vanavond zendt de Vlaamse zender Canvas de Britse miniserie Des uit tussen 20:35 en 23:00 uur. De serie gaat over het leven van de bekende Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen. Op 9 februari 1983 wordt de politie van Hornsey gealarmeerd na een akelige ontdekking. Al jaren blijkt een seriemoordenaar zijn gang te gaan onder hun neus. Inspecteur Peter Jay weet niet wat hij hoort wanneer Dennis 'Des' Nilsen zomaar bekent dat hij verschillende mannen vermoord heeft zonder te weten waarom.


Nieuw: De Beste Liedjes van het Songfestival

SBS 6
21:30 uur

De komende drie zaterdagen ontvangt Jeroen van der Boom in De Beste Liedjes van het Songfestival vanaf 21:30 uur op SBS6 steeds drie artiesten die hun favoriete Songfestivalliedjes zingen. Ook treedt wekelijks een bekende oud-winnaar op. Jeroen van der Boom ontvangt in de eerste aflevering Gerard Joling, Ruth Jacoth en de Vlaamse actrice en zangeres Pommelien Thijs. Van al zijn gasten wil Jeroen weten wat hun favoriete songfestivalliedjes zijn. Uiteraard zingen Jeroen en zijn gasten veel van deze songfestivalliedjes, maar er is ook een speciaal gastoptreden: een internationale songfestivalwinnaar komt langs met zijn of haar winnende songfestivalliedje. In de komende weken komen ook onder anderen Tino Martin, OG3NE, Anita Meyer en Glennis Grace langs bij Jeroen en zijn witte piano.


Finale: De Verraders

RTL 4
21:37 uur

In de finale van De Verraders gaan de overgebleven deelnemers de strijd met elkaar aan om de zilverschat te verdelen. De drie oorspronkelijke Verraders zijn weggespeeld door de Getrouwen, maar Samantha is nog over. Zij werd enkele afleveringen geleden overgehaald om zich bij de Verraders te voegen. Samantha is medeverantwoordelijk voor het wegstemmen van Verrader Holly Mae en lijkt door de overige kandidaten niet gezien te worden als Verrader. Dat zou haar veel op kunnen leveren tijdens de finale. Aan het begin van de finale-aflevering wordt door Samantha voor de laatste keer een Getrouwe vermoord. Er blijft weer een stoel leeg aan het ontbijt. Is het Loek, Loiza, Francis of Chatilla die de laatste nacht niet heeft overleefd? Vier kandidaten halen deze finaleaflevering, waarin de zilverschat flink groter kan worden tijdens een missie waarin alle missies samenkomen die tot nu toe zijn gespeeld. De zinderende finale draait om het verdelen van de pot en... elkaar vertrouwen.


Docu: Maartje en Kine buigen niet

NPO 3
22:55 uur

Maartje en Kine hebben een geheel eigen manier gevonden om de coronacrisis te lijf te gaan. Het muzikale cabaretduo stapt in hun busje, rijdt naar een blokhut in Noorwegen en schrijft een compleet nieuw theaterprogramma. De documentaire Maartje en Kine buigen niet volgt het duo op hun roadtrip. Als na de uitbraak van de coronapandemie alle voorstellingen van Maartje en Kine worden geannuleerd, dreigt een crisis. Geen optredens en relaties die op de klippen dreigen te lopen. En dit alles in een wereld die wanhopig een uitweg zoekt in een mondiale crisis. Maartje en Kine besluiten juist in de oorverdovende stilte nieuw materiaal te schrijven. Niet thuis, maar in Kines thuisland Noorwegen. Ze gaan terug naar de rust en wijsheid van haar jeugd, weg van het chagrijn, het jagen en het opgesloten zitten. Onderdeel van hun "krankzinnige" plan is hun verbond: ze sluiten zich samen op in het Hoge Noorden - met hun tourbus en 21 muziekinstrumenten - om de thema’s aan te gaan die ze tot dan toe het liefst vermeden. Het wordt een roadtrip vol muziek, autopech, coronatesten, relatiecrises en wekenlange quarantaine.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Philip Freriks in Sterren Op Het Doek, Songfestivalquiz, finale De Verraders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier