Paul Verhoevens Elle valt weer in de prijzen

Paul Verhoevens Elle valt weer in de prijzen
Thriller bekroond met Londen Critics' Circle Film Awards

Nieuws :

Britse critici hebben de thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven zondagavond uitgeroepen tot de beste niet-Engelstalige film van 2017. Wederom een grote eer voor Paul Verhoevens werk, die al zoveel prijzen won sinds de wereldpremière op het festival van Cannes. Naast een regen van prijzen en enthousiaste kritieken won hij vorig jaar ook al twee Golden Globes voor deze psychologische thriller.

Elle begint direct met een heftige verkrachtingsscène van Michèle (gespeeld door Isabella Huppert) en een gemaskerde man. De scène komt grotendeels niet in beeld, maar kan wel verlammend en hard binnenkomen door de operamuziek en de geluiden. Michèle is een hardwerkende vrouw die een eigen softwarebedrijf heeft. Ze heeft status en geld en het voorkomen van een sterke vrouw. In plaats van dat ze deze verschrikkelijke gebeurtenis verwerkt in verdriet, angst en woede, draait ze haar emoties om. Ze gaat zonder de politie te waarschuwen op zoek naar haar verkrachter, uit nieuwsgierigheid voor wat zijn drijfveer is voor deze vreselijke daad.

Ook Isabelle Huppert won vorig jaar een Golden Globe voor haar rol. Zij is het vooral die deze film draagt en houdt haar rol ook geloofwaardig. De film is gebaseerd op het boek Oh van schrijver Philippe Djian. Dat deze film weer in de prijzen valt is geweldig voor Paul Verhoeven. Het is een controversiële film en bijzonder dat na Amerikaanse en nu ook Britse critici weglopen met deze film. De IMDb-score van de film is een 7,2.

Elle is te zien bij Pathé Thuis. Bekijk hieronder de trailer van de film.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Paul Verhoevens Elle valt weer in de prijzen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV