Serierecensie: The Mosquito Coast brengt gevaarlijke achtervolgingswaanzin

Serierecensie: The Mosquito Coast brengt gevaarlijke achtervolgingswaanzin
Met topacteur Justin Theroux

Film :

Sinds vrijdag 30 april kan je op de streamdienst Apple TV+ de nieuwe Original-serie The Mosquito Coast bekijken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Theroux. Er staan nu twee afleveringen van het eerste seizoen online. Lees hier de serierecensie van The Mosquito Coast.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vluchten kan niet meer...
De serie vertelt het verhaal van Allie en Margot en hun twee kinderen Charlie en Dina. Ze hebben te kampen met enorme geldproblemen en zullen spoedig hun huis kwijtraken. Dit is echter niet hun grootste zorg. Wanneer ze merken dat ze overal gevolgd worden door een auto nemen ze het abrupte besluit om te vluchten. Maar waarom?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Deze recensie gaat alleen over de eerste twee afleveringen ('Light Out' en 'Foxes and Coyotes') van The Mosquito Coast seizoen 1 (zonder spoilers).

Hoewel niet zo heel veel mensen Apple TV+ hebben, verschijnen er op de streamingdienst toch steeds meer series en films die de moeite en het geld waard zijn. Zo ook The Mosquito Coast, waarin vluchtgedrag op tilt slaat. Alle afleveringen in de serie zijn geregisseerd door Rupert Wyatt, bekend van onder meer de film Rise of the Planet of the Apes. De eerste afleveringen zijn vrij geheimzinnig - je blijft achter met meer vragen dan antwoorden. Waarom moet dit gezin vluchten en wat heeft de vader voor geheimen? In aflevering 2 slaat - in de bloedstollende finale - de vlam in de pan, waardoor je niet kan wachten op de nieuwe aflevering. Met uitstekende rollen voor Justin Theroux, Melissa George, Logan Polish en de zeer talentvolle 16-jarige acteur Gabriel Bateman. Kortom, veel drama, een flinke scheut avontuur en soms bloedstollend spannend. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Justin Theroux (On the Basis of Sex) en Melissa George (The Eddy) zijn ook Logan Polish (The Wannabe Astronaut) en Gabriel Bateman (Unhinged) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Rubert Wyatt (Captive State).

Nieuwe afleveringen van The Mosquito Coast seizoen 1 zijn elke vrijdag te streamen op Apple TV+. Deze serie bestaat uit 7 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Thriller, Drama, Avontuur. IMDb-score 7,7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Mosquito Coast brengt gevaarlijke achtervolgingswaanzin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier